USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці в Польщі відтепер захищені від свавілля працедавців

10 Січня 2017 15:06
В українських працівників в Польщі з'явилась профспілка. Вона має представництва в найбільших містах Польщі та України. Мета профспілки – захистити українців від свавілля працедавців і посередників. Нині у профспілку вступили більше тисячі українців. Хоча їх у Польщі понад мільйон.

До профспілки можуть звертатись і українці, які раніше працювали у Польщі, але їм не заплатили гроші. Або ті, хто збирається туди поїхати працювати.

Про це заявив голова Міжгалузевої профспілки українських заробітчан у Польщі Юрій Карягин, передає видання BusinessUA.

«За всі 25 років незалежності України – це перша така профспілка, яка захищає інтереси наших українських мігрантів за кордоном. Сьогодні до мене звертаються і з інших країн українці, які працюють в Португалії, Іспанії, Італії, Німеччині, дзвонять навіть з Канади. Тому хотів сказати, що наші зв’язки розширюються і, можливо, ми будемо допомагати нашим українцям не тільки в Польщі, а й у всіх країнах, де вони працюють», – сказав Карягин.

За його словами, зараз в Польщі проживає близько 1 мільйона українців. За попередніми розрахунками польської сторони, найближчим часом країна потребуватиме ще 5 млн працівників, тому міграція до Польщі буде тільки розвиватися. І саме цей факт змусив об’єднатися і створити таку Міжгалузеву профспілку. Так, завдяки допомозі польських профспілок, на початку минулого року союз вдалося зареєструвати, а вже в червні провести організаційні збори. Зараз структура профспілки будується, але деякі представництва вже активно працюють, зокрема – в Варшаві, Катовіце, Вроцлаві, Лодзі та інших містах.

«Намагаємося співпрацювати з європейськими профспілковими організаціями, завдяки чому отримуємо методичну та організаційну допомогу, а також з українським посольством в Польщі. Іноді, коли людей обманюють, забирають паспорт, ця людина приходить в посольство, у неї немає грошей ні на фотографію, ні на харчування та квиток, щоб повернутися на батьківщину. Тоді ми знаходимо можливості, щоб такі питання вирішити і допомогти такій людині. Ми також намагаємося зробити так, щоб всі наші українці працювали в Польщі легально, тоді вони зможуть укласти договір про працю та на базі цього договору будуть мати всі соціальні права, медичне страхування, а також їм буде йти стаж», – підкреслив Карягин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віталій Показати IP 23 Грудня 2017 10:31
Потребую допомоги при стягненні боргу по зарплаті
Оксана Показати IP 15 Березня 2018 08:46
Добрий день, в мене сталася така ситуація з фірмою посередник. Перед приїздом на роботу я подзвонила а фірму ,,Прогрес,, посередник, мені обіцяли що вийду на роботуна 9-ий день після подачі документів по умові о праці, медогляд пройшла за три дні. Чекаю на працю уже майже місяць, вони все чекайте , документи не готові і т.д , у них моя медична книжка. Приїхала по біометриї ,чекаю містять , які мала заощадження вже давно нема, і коли ж залишилось працювати, хто мені поверне всі мої витратити і втрачений час, напишить чи правомірні їхні дії???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus