USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Українці вибороли 33 медалі на Всесвітніх іграх серед військовослужбовців

27 Жовтня 2019 23:45
Спортсмени Збройних сил України на VII Всесвітніх іграх серед військовослужбовців, які проходять у китайському місті Ухань, вже вибороли 33 медалі, у тому числі 5 золотих.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міноборони.

«Збірна ЗС України станом на 27 жовтня виборола 33 медалі різного ґатунку, серед яких – 5 золотих, 13 срібних та 15 бронзових медалей». – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, участь у цьогорічних іграх взяли військовослужбовці з понад 100 країн світу.

Україну представляли 87 армійських спортсменів у 12 видах спорту. «Слід зазначити, що серед усіх збірних, які беруть участь у змаганнях, команда Збройних Сил України на сьогодні входить до 10-ки кращих». – додали в Міноборони.

VII Всесвітні ігри військовослужбовців завершуються завтра, 28 жовтня. Збірна ЗСУ повертається в Київ 29 жовтня.

Міжнародна рада військового спорту (СІЗМ) була створена у 1948 році. До складу якої входило п’ять країн-засновників (Бельгія, Данія, Люксембург, Нідерланди та Франція). Тепер до складу цієї організації входить 134 країн світу.

За ініціативою Міністерства оборони України 20 листопада 1992 року була подана заява щодо вступу Збройних сил України до СІЗМ.

З червня 1993 року рішенням 48-ї Генеральної асамблеї СІЗМ Україна отримала статус члена цієї потужної всесвітньої спортивної організації військовослужбовців, девізом якої є «Дружба через спорт». За кількістю країн та учасників змагань Ігри серед військовослужбовців посідають третє місце після Олімпійських ігор і Всесвітніх універсіад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus