USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Українці заборгували за комуналку майже 80 мільярдів: за що людям найважче платити

29 Травня 2021 08:27
Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг (ЖКП) на кінець березня 2021 року зменшилася на 3,5% у порівнянні з лютим – до 79,3 млрд грн.

Про це повідомила Державна служба статистики України, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, станом на кінець березня заборгованість населення за природний газ склала 30,2 млрд грн (-10%), за централізоване опалення і гарячу воду – 28,7 млрд грн (+4,7%), за управління багатоквартирними будинками – 5,4 млрд грн, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 6,1 млрд грн (+1,6%), за вивезення побутових відходів – 1,1 млрд грн, за постачання електроенергії – 7,8 млрд грн (-2,5%).

У березні населення країни сплатило за житлово-комунальні послуги 26,9 млрд грн (117,7% нарахованих за цей період сум).

«У березні 2021 року з населенням було укладено 5 тисяч договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 41,6 млн грн. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів склала 22,7 млн грн», – додали в Держстаті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
102 Показати IP 29 Травня 2021 10:38
ЗМІ тут усілякий брєд пишуть про сиву кобилу. Зі мною на площадці сусіди, що зліва, що справа, проживають не багато не мало, а 27 років не платять за квартиру, газ, електроенергію, гарячу і холодну воду та отоплення. Живуть собі припиваючи, вже нове покоління у них виросло, як їх батьки не платили, так діти з онуками за квартиру не платять. Можете зайти подивитися: місто Луцьк, район ЛПЗ, вул.Грабовського, буд.7 (малосімейка) - по всіх під'їздах перевірити. Ніколи влада чи суди не заставлять таких громадян платити. Ось якби судові виконавці та влада, разом з силовиками приїхали та показовий спектакль для хитрих боржників утворили щодо виселення таких сімей у підмінний фонд, де немає ні газу ні води ні електроенергії, нехай живуть, я хочуть. А на їх місце вселити працьовиту та платоспроможну сім'ю, яка і борг попередників погасить, і кожного місяця буде платити за комуналку. То інші боржники можливо задумались би та зразу почали шукати гроші і платити борги за квартиру та газ....!?
Гражданин Украины у Показати IP 29 Травня 2021 12:53
В Украине в таком плачевном состоянии каждый третий гражданин, всех не закроете. Работы нет, зарплаты ничтожные, коммунальные тарифы растут, жизнь гнусная, хуже уже некуда, нынешняя власть довела людей до сумасшествия.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus