USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці з власних кишень платять за безплатні адмінпослуги

3 Жовтня 2013 10:02
За адміністративні послуги, які повинні надаватися безкоштовно, на практиці платять майже дві третини українців. Дослідження оприлюднив науковий працівник Харківського інституту соціальних досліджень Марія Колоколова, - інформує Gazeta.ua.

За наведеними даними, безкоштовної адміністративною послугою по вклеюванню фото в паспорт по досягненню 25 або 45 років на практиці скористалися тільки 36% опитаних, інші дві третини за це заплатили, хоча офіційно не повинні були. Отримати довідку про відсутність (наявність ) судимості, як повідомила Колоколова, також можна безкоштовно, однак цією можливістю скористалися лише 39% , а 61% заплатили за те, за що платити не повинні були.

Вона зазначила, що платною адмінпослуга ставала за рахунок необов'язкових платежів - страхування, якихось додаткових інформаційних послуг, але люди дізнавалися про це вже після сплати грошей в банку.

«Був випадок , коли під час проведення опитування спочатку послуга була платною, а коли працівники дізналися, що проводиться дослідження і побачили наших інтерв'юерів, ця послуга різко стала безкоштовною», - розповіла експерт.

Дослідження проведене в липні-серпні шляхом опитування 3 тисяч респондентів у 10 обласних центрах України. Похибка становила близько 3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2013 11:09
ггг, так це благодійні внески на розвиток підприємницької діяльності:D
Балбес Показати IP 3 Жовтня 2013 14:11
Цікаво, я яку долю має керівництво Волинської міліції під обовязкових платних послуг приватній компанії за видачу безкоштовної довіди про відсутність судимості?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus