USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Повідомили, коли луцький ЦНАП видаватиме пластикові паспорти

25 Жовтня 2016 09:22
Видавати нові паспорти громадянина України у вигляді пластикових карток луцький Центр надання адміністративних послуг планує вже з 1 листопада.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцького міського голови сьогодні, 25 жовтня.

Директор Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як повідомила, що з 1 жовтня діє закон № 3224 «Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України».

Це означає, що в Україні започаткують оформлення нових паспортів у вигляді пластикової картки для всіх громадян.

Як пояснила Лариса Карп’як, згідно із законом, паспорти видаватимуть кожному громадянину України, який досягнув 14-річного віку. Особам, які не досягли 18-річного віку, паспорт оформлятимуть на 4 роки, а всім іншим – на 10 років.

Нові документи у вигляді пластикової картки оформлятимуть при зверненнях громадян щодо втрати, псування, зміни прізвища або за необхідності вклеювання фотокарток при досягненні 25- або 45-річного віку. Новий документ можна оформити за бажанням особи. Нові паспорти міститимуть номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код). Його наноситумуть на паспорт графічно та до електронного чипа.

Пластикові паспорти міститимуть текст українською та англійською мовами, при цьому транслітерацію можна буде зберегти за раніше виданими документами. В них не робитимуть відмітки про реєстрацію шлюбу, однак кожному із подружжя видаватимуть свідоцтва про шлюб.

Вперше 14-16-річним документ видадуть безкоштовно, всім іншим – за плату. Громадяни здійснюватимуть лише один платіж – адміністративний збір.

Відповідно до попередньої інформації, видавати паспорти нового зразка лучанам планують почати вже з 1 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пршщт Показати IP 25 Жовтня 2016 14:34
Сенс цих паспортів? іх ніхто не признає.ви попробуйте виіхати з ним в Білорусь.спочатку роблять а тоді думають....
Вадим Показати IP 26 Жовтня 2016 02:38
Їх визнають. Тільки це внутрішній документ, в якому немає можливості поставити відмітку про перетин кордону. Для цього, власне, і існує закордонний паспорт у вигляді книжечки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus