USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Посольства України призупинили видачу закордонних паспортів

15 Березня 2015 13:41
Посольства та генеральні консульства України за кордоном призупинили прийняття заяв для оформлення закордонних паспортів.

Про це повідомляє "Європейська правда"з посиланням на веб-сайти низки закордонних дипломатичних установ.

Зокрема, посольство в Угорщині пише, що приймання заяв припинено вже зараз і на невизначений період; посольство в Польщі стверджує, що заяви припинять в понеділок 16 березня терміном на 1 тиждень.

Водночас, джерела свідчать, що документи не приймають від п'ятниці через обмеження, запроваджені з боку Державної міграційної служби.

"Державна міграційна служба не приймає від нас дані", - наголошує дипломатичне джерело.

При цьому заяви не приймають ані на біометричні, ані на "звичайні" паспорти.

Цю інформацію підтверджує колишній генконсул України в Стамбулі Богдан Яременко. Згідно з його даними, припинення обробки документів було несподіваним для самих дипломатів.

"Наші посольства закордоном припинили з 13 березня видавати паспорти (при чому в найкращих традиціях посольства отримали відповідну інструкцію 11 березня)", - зазначив він у дописі в Facebook.

Необхідно зазначити, що обладнання для біометрики було закуплене МЗС ще минулого року. Чому для "встановлення програмного забезпечення" для нього потрібний такій тривалий час, наразі не уточнюється.

До того ж, початок видачі біометричних паспортів, що був запланований на 5 січня, а розпочався 12 січня, супроводжується низкою технічних проблем.

Раніше повідомлялося, що вартість оформлення біометричного закордонного паспорта, може збільшитись.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯНИ, ЯКІ ПЕРЕПЛАТИЛИ ЗА ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ, ВІДГУКНІТЬСЯ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тарас Показати IP 15 Березня 2015 13:59
Черги на біометричний паспорт й досі з ночі?
писаки Показати IP 15 Березня 2015 14:25
В Україжі не припиняли. Припинили за кордоном. Є різниця?
оксана Показати IP 15 Березня 2015 17:56
Чому з ночі? На минулому тижні подавала документи на закордонний паспорт у ЦНАП. У той день він працював з 9.00 ранку. Прийшла у 07.20 і вже була сьома. Дочекалась своєі черги, заповнила документи. Ніяких проблем не помітила. А, ну і ще, в день вони обслуговують 20-25 чоловік, не більше. Тому, приходьте займати чергу завчасно.
Віктор Показати IP 15 Березня 2015 22:38
Питання в тому, що українцям які мешкають постійно за кордоном на разі виготовити закордонний паспорт не має можливості, а відповідно відвідати родину і поїхати до Батьківщини не вдасться Ганьба чиновницькій бюрократії.
Олег Показати IP 16 Березня 2015 00:42
а я 23 січня подав документи на виготовлення паспорта його ще досі не виготовили. коли не прийду то кажуть приходьте через там пару днів. пдри

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus