USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Українцям дозволили продавати електроенергію власної генерації

10 Травня 2023 14:17
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), дозволила всім українцям продавати електроенергію, яку вони виробили генерувальними установками, наприклад, сонячними панелями.

Дозвіл стосується і установок для зберігання енергії. Віднині всі охочі можуть укладати вільні договори з продажу електроенергії за договірною ціною, пише Бабель.

У Нацкомісії пояснюють, що це рішення має розширити конкуренцію на роздрібному ринку, пришвидшити трансформацію зеленої енергетики і розвинути розподільну генерацію.

Раніше у НКРЕКП назвали два варіанти нових тарифів на електроенергію. Питання щодо перегляду тарифів залишається відкритим, проте нещодавно уряд вирішив, що пільгова ціна на електроенергію для населення діятиме до 31 травня.

Зараз українці платять 1,44 гривні за 1 кВт/год, якщо споживають на місяць до 250 кВт/год включно, і 1,68 гривні за 1 кВт/год, якщо споживають на місяць понад 250 кВт/год.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus