USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Українцям готують програму пільгових кредитів на встановлення сонячних панелей

12 Квітня 2024 10:56
Фонд розвитку підприємництва (ФРП) розробляє програму компенсації українцям тіла кредиту на встановлення сонячних панелей у приватних домогосподарствах.

Про це під час пресконференції повідомив голова правління ФРП Андрій Гапон, передає Укрінформ.

За його словами, з пропозицією про підготовку нової програми підтримки енергетики, орієнтованої на фізичних осіб, до Фонду звернулося Міненерго.

«Це досить незвична для нас категорія реципієнтів, адже раніше ФРП орієнтувався лише на підтримку українського бізнесу – передовсім, мікро-, малого й середнього підприємництва. Ідея полягає в тому, щоб за рахунок додаткового фінансування, яке ми знайшли, власники приватних домогосподарств могли взяти споживчі позики в банках-партнерах нової бюджетної програми для компенсації тіла кредитів, виданих для встановлення сонячних панелей», – пояснив Гапон.

Читати ще: Волинська область – перша в Україні, де на ЦНАПах встановили сонячні панелі

Першими банками – учасниками проєкту можуть стати партнери програми «Додай енергії твоєму бізнесу» – Укргазбанк та Банк Львів.

Також керівник ФРП розповів про ідею створення каталогу готових рішень, як це зробили при втіленні програми «Додай енергії твоєму бізнесу».

Тобто, прийшовши до одного з банків-партнерів для отримання «енергоефективного» кредиту, людина зможе ознайомитися з готовими проєктами й обрати найоптимальніше для себе рішення.

«За нашими підрахунками, 3 тисячі домогосподарств зможуть встановити сонячні панелі у межах майбутньої програми. Таким чином, вони, по-перше, забезпечать себе енергією і принаймні в якісь періоди не залежатимуть від загальних мереж, а по-друге, зможуть продавати залишки державі. Сподіваюся, ми швидко напрацюємо механізм, який би задовольнив громадян України, котрі хочуть скористатися такими енергоефективними рішеннями», – підсумував Гапон.

Читати ще: Лікарні Волині планують обладнати сонячними панелями
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus