USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

Українцям хочуть дозволити керувати автомобілем з 16 років

17 Вересня 2022 20:11
Сьогодні в українських автошколах навчатись водінню транспортних засобів категорії В можна з 16 років, але їздити дорогами загального користування дозволяється лише після досягнення 18 років.

У парламенті зареєстровано законопроєкт, яким пропонується дозволити керування транспортними засобами категорії B особам, які досягли 16-річного віку. Про це 16 вересня повідомили на сайті Верховної Ради.

Уточнюється, що керувати транспортним засобом у 16 ​​років буде можливо лише за письмовою нотаріально засвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників – якщо автомобілі з автоматичною коробкою передач (категорії B).

Також у законі прописано механізм відповідальності таких водіїв.

«У разі заподіяння шкоди іншій особі, неповнолітня особа несе відповідальність за таку шкоду. А саме, відповідає за заподіяну нею шкоду самостійно на загальних підставах. У разі відсутності у неповнолітньої особи майна, достатнього для відшкодування заподіяної нею шкоди, ця шкода відшкодовується її батьками або піклувальником, якщо вони не доведуть, що збитки були завдані не з їхньої вини», – йдеться у законі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 17 Вересня 2022 20:25
в 30ть довбні не знають правила...а тут 16 літнім недоросткам хочуть дозволити..алкоголіки інструктори не можуть навчити нікого...
Все Показати IP 17 Вересня 2022 20:48
Правильно списки мажорчиків необхідно поповнювати
Анонім Показати IP 17 Вересня 2022 21:53
жертв ДТП значно побільшає, кому це треба? автомобілів і так вже забагато, на забруднене повітря всім начхати, в цивілізованих країнах роблять все, щоб пересадити людей в громадський транспорт і на велосипеди, а наші все навпаки, хочуть збільшити й так велику кількість автомобілістів, біля новобудов автівки стоять вже на газонах на Кравчука
Анонім Показати IP 17 Вересня 2022 22:05
навчіть 16-літніх спершу презервативами користуватися, перш ніж давати за кермо допуск
Уася Показати IP 18 Вересня 2022 09:09
депутатам в такий час - немає чим зайнятись?
Народна прокуратура Показати IP 18 Вересня 2022 10:02
А якими життєвими обставинами раптом виклакана необхідність таких змін? Це якраз найбільш гострий період фізичних і особливо психологічних змін, коли дитина починає вдавати з себе дорослого і часто любить "попонтуватись" перед ровесниками й оточенням. І автомобіль для них саме як іграшка, як предмет "понтів", а не суто транспортний засіб. З усіма витікаючими з цього негативними наслідками. До речі, а чим завершились "подвиги" того недомірка, який у минулому році вбив жінку на переході біля "Там-Таму", втікаючи від поліції? Наскільки пригадую, там батьки, з їх особистих слів, нібито теж ні при чому були. Хто там відшкодовував наслідки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus