USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Українців, які виїхали за кордон за підробними довідками, можуть екстрадувати, – Арахамія

1 Вересня 2023 09:14
Українці, які купили фейкові довідки про непридатність, будуть нести за це відповідальність. Тих ухилянтів, які виїхали за такими документами за кордон, можуть екстрадувати.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив голова фракції «Слуга народу», член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, передає УНІАН.

«Люди сплачували від трьох тисяч доларів до 15 тисяч доларів за те, щоб зробити собі документ, який чи тимчасово не дозволяє призвати до армії, або на постійній основі, тобто за допомогою ступеню інвалідності, щоб люди взагалі не йшли до армії», – повідомив нардеп.

За його словами, шляхом математичного аналізу можна зробити висновок, що «було витрачено десятки мільйонів доларів громадянами України на підкуп відповідних посадових осіб по всій території країни» під час повномасштабної мобілізації.

«Десь це було більшого ступеня, десь меншого, але точно можна сказати, що немає жодного регіону, в якому не було такої шаленої корупції при роботі цих органів», – зауважив нардеп.

Відповідаючи на питання про те, що буде з тими людьми, які купили фейкові довідки, Арахамія наголосив, що вони будуть нести відповідальність згідно з законом «за дачу хабара, за підробку документів, за ухилення від мобілізації».

«Є питання, яким чином притягати (до відповідальності) людей, які вже поїхали. Вони купили ті довідки і, використовуючи ці підробні документи, виїхали за кордон. До них дотягнутися у правоохоронців зараз немає можливості. Але в нас зараз сильно посилився напрямок міжнародно-правової допомоги. У будь-якій фактично (крім Росії, можливо) країні світу наші правоохоронні органи можуть прийти і зробити запити на екстрадицію таких людей, і привезти їх до України, щоб вони несли відповідну відповідальність», – резюмував Арахамія.

Фейкові довідки про непридатність в Україні

Від початку повномасштабної війни значно зросла кількість зняття військовозобовʼязаних з обліку за рішенням військово-лікарської комісії. За словами Президента Зеленського, в деяких регіонах цей показник збільшився вдесятеро, і всім зрозуміло, що це «корумповані рішення». Він наголосив на необхідності перевірити всі рішення ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені після 24 лютого 2022 року.

Цьому передували гучні корупційні скандали в українських ТЦК. На тлі цього було оголошено про перевірку керівників всіх обласних військкоматів. Як наслідок – Президент Зеленський вирішив звільнити всіх обласних воєнкомів. Їх замінять військові, які пройшли бойові дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Знаючий Показати IP 1 Вересня 2023 09:19
Ніхто нікого не депортує, є конвенція прав біженця, не слухайте клоуна.
лучани до Знаючий Показати IP 1 Вересня 2023 10:18
депортувати будуть по кримінальному запиту...і статус біженця не допоможе.
Знаючий до лучани Показати IP 1 Вересня 2023 11:45
Скаже що переслідують по релігійним питанням, і... Все. Ніхто нікуди не поїде.
Анонім до лучани Показати IP 1 Вересня 2023 12:37
Кримінал по чому ? Ми тут маляву собі намалювали видайте нам пару сотень тисяч чоловіків вже і зараз. Ага вони біжать аж падають Німеччина вже понизила з 7 до 5 років ценз для отримання громадянства + позітівлісте+блаукарте і вони не єдині хапнулися за "білих людей з освітою які вчать мови і ПРАЦЮТЬ" а не сидять на соціалці(як сирійці 60% за 10 років так і несоціалізувалися та безробітні.DW)
скептик до лучани Показати IP 1 Вересня 2023 12:44
ти чудо в зелених пірях. ці всі так звані кримінальні справи (а без них ніхто ніяких запитів на екстрадицію подавати не буде) закриються ще на стадії досудового розслідування (якщо хтось з дуру таку заяву напише) в звязку з відсутністю доказів.
лучанка Показати IP 1 Вересня 2023 09:37
і як ця хламідія збирається встановлювати підроблена довідка чи ні? Як можна визначити, хвора людина чи здорова, якщо її тут нема зараз? На яких ідіотів розрахований цей пиздьож?! А їхні однопартійці вже всі повернулись - особливо ті, які виїхали з вкраденими грішми?! Чурбан недороблений((
Внук діда юриста до лучанка Показати IP 1 Вересня 2023 11:35
Якби прості люди знали наскільки складною є процедура екстрадиції, то б підтерли цією новиною свою п'яту точку. Популізм, як і все, що несуть ці профани в маси.
Клава Показати IP 1 Вересня 2023 10:00
Є таке припущення, такими темпами за пару років Арахамія взагалі буде на нарах ...
Сергій Показати IP 1 Вересня 2023 10:01
Зе балаболи можуть розказувати багато,хай самі йдуть на фронт!
Правда Показати IP 1 Вересня 2023 10:17
Звичайно дача хабаря за підроблені довідки-це злочин.І покарання понести мають всі причетні до цих злочинів.Правда довести це складно,а реалізувати на практиці ще складніше.А що влада цього не знала раніше,знала,але "закривала"очі,а тепер гвалт,рейтинги падають,довіра майже на нулі,от популізм і наростає...прикро.
! ! ! Показати IP 1 Вересня 2023 10:38
Відкидаємо персону отого глашатая - там дійсно клейма нема де ставити ! Але проблема для вирішення її ВРУ і правоохоронними органами повинна бути взята в роботу ! Є тема і під неї має бути розроблена законодавча база. Ухиляння від обов'язку захисту Батьківщини, компроментація України в очах Європи, корупційні дії в поєднанні з відсутностю моралі, совісті і, як сказав отой вояк з Камінь-Каширська - сцикливості, - це зрада ! Осуд в якійсь формі у відповідності до Закону має бути обов'язково !
скептик до ! ! ! Показати IP 1 Вересня 2023 12:49
то розпочність брати за тухес за зраду (сцикливість) шлюх народу починаючи з кучмоїдного та іже з ним. і любителя шашличків з його компашкою також не забудьте
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2023 10:41
Спочатку депортуйте всіх чиновників які повтікали за кордон. Та поверніть вкрадені ними гроші.
ага Показати IP 1 Вересня 2023 11:28
На хвіст солі ви їм насиплете. Якщо зловите. В оточенні повернути депутатських дітиськів, різних данілових і інших клоунів - було б хорошим прикладом.
Лучанин Показати IP 1 Вересня 2023 11:28
Ти, Лучанка, також згідна, шо всі дристуни мають бути покарані ! Правда ? Тільки одні більше, другі менше, одні раніше, другі пізніше ! Так ?
?? до Лучанин Показати IP 1 Вересня 2023 11:47
Себе дричтуном на разі не вважаєш? Бронь маєш?
Александр - 1 Показати IP 1 Вересня 2023 12:10
Судячи по жвавій дискусії багато в кого ...
До ?? Показати IP 1 Вересня 2023 13:38
Та бійся - ти не поранений, кров жовта не буває ! А то ти вже з переляку всю клавіатуру запаскудив ! Аж пальці по клавіатурі ковзають - не ті букви натискаєш !
1+1 Показати IP 1 Вересня 2023 13:46
Боже, яке воно кончене.
До знаючий Показати IP 1 Вересня 2023 18:31
"... переслідують по релігійним питанням...". Ну, якщо принесеш від того, кому ти поклоняєшся, довідку на типографському бланку, шо ти, чи хто ти там, автобіографію, разом з результатами аналізів, фото в анфас і профіль розміром 6 на 9 см і двома рекомендаціями члєнів секти ! Розглянуть в установленому порядку !
Ги до До знаючий Показати IP 2 Вересня 2023 04:34
Еге, точно. Я шановний хоча б за кордоном був на відміну від вас.
Уявіть собі до До знаючий Показати IP 2 Вересня 2023 04:35
Можна газетку в одному примірнику надрукувати що вас у школі били за релігійними переконаннями, і все, маєте біженця.
ооо Показати IP 1 Вересня 2023 20:32
АРАХАМІЯ черт бородатий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus