USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українців на автівках з іноземною реєстрацією каратимуть

23 Лютого 2017 12:51
Голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики попереджає, що держава збирається навести лад в законодавстві щодо ввозу автомобілів в Україну.

У минулому році на українському ринку автомобілів намітилася ще одна негативна тенденція – зростання тіньового сектора, пише сайт «автотема».

Пов'язано це було зі схемою тимчасового транзитного імпорту автомобілів, яка дозволяє роками використовувати імпортними автомобілями, не розмитнюючи їх.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року власники автомобілів на іноземній реєстрації організовували акції з перекриття доріг на українсько-польській ділянці кордону.

Після таких акцій протесту, до Волинської облради від начальника Луцького прикордонного загону Миколи Скарвінка надійшли пропозиції щодо облаштування міжнародного автопереходу (до митної зони). Оскільки в черзі до перетину кордону автомобілів із іноземною реєстрацією є біля 65%, прикордонники пропонують виокремити цю категорію автівок в окрему смугу.

Як виявилось, 50% машин, які перетинають кордон Волині з Польщею – на іноземній реєстрації.

Учасникам авторинку все одно, податки на імпорт автомобілів будуть високі або їх не буде взагалі. Головне чого вони домагаються – рівних правил гри для всіх. Або з високими податками або зовсім без них.

Останнє краще для споживачів, але не для держави.

Як працює ця схема імпорту, чи впливає вона на ринок легального імпорту автомобілів, та наскільки взагалі в Україні великі податки на авторинку НВ Бізнес вирішив запитати у Ніни Южаніної, голови комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

– На ваш погляд, чи досконале митне і податкове навантаження на ринок нових чи вживаних автомобілів? Чи треба щось переглядати, залучати західні приклади?

– Мені здається, що якраз на нові автомобілі у нас доволі велике навантаження. Я поясню чому. Тому що митні платежі не полягають лише у акцизному податку. Є ще податок на додану вартість. І обов’язковий збір на державне пенсійне страхування. Він платиться від вартості автомобіля 3-5%. У більшості своїй це 5%. В чому тут суть? Якраз при ввезенні нових автомобілів підприємства-дилери оформлюють митні декларації, виходячи із справжньої вартості нового автомобіля. Вона не може бути занижена, бо це політика виробника і дилера. Відображається повна вартість автомобіля. І тому незважаючи на низький акциз саме покупець платить дуже високий податок на додану вартість і потім збір до державного пенсійного фонду. В цьому полягає високе навантаження на покупця. Але економічний стан країни не дозволяв протягом багатьох років знижувати ставки податків. Тим більше, що це високе навантаження полягає у ПДВ.

У державі навіть не лунала така думка щодо того, що податкове навантаження високе. Це з однієї сторони. З іншої сторони, можливо, ця проблема замовчувалась. Тоді незрозуміло, яким чином з'явилась проблема щодо використання автомобілів на іноземній реєстрації. Де взялась та величезна кількість автомобілів, з якого періоду, використовуючи які шпаринки у митному законодавстві виникла така проблема? Ми маємо розібратись з цим і надати відповіді набагато глибше, починаючи з того питання, яке ви задали. Можливо, справді податкове навантаження і на нові автомобілі надвисоке, що призвело до того, що велика кількість людей використовує зараз ці не зовсім законні можливості по ввезення автомобілів на іноземній реєстрації.

– А скільки зараз автомобілів у нас на іноземній реєстрації?

– Згідно з даними, які надає мені митна служба, у нас на іноземній реєстрації перебуває не більше 50 тис. автомобілів. При цьому громадські активісти, які працювали в комітеті, які роблять заяви в ефірі, говорить про півтора мільйона таких автомобілів. Цифри набагато різняться. Тому я навіть не можу сказати, що ми зможемо знайти якусь легальну можливість зараз вирішити цю проблему. Однозначно треба приймати зміни до законодавства. Але зміни мають носити осмислене глибоке розуміння і чіпати не тільки, що зробити з цими автомобілями, а що робити взагалі з ринком автомобільним в Україні, проаналізувати його і знайти компромісне рішення, яке би задовольняло всі сторони даного питання.

Як взагалі працює цей режим? На скільки місяців я можу завезти цей автомобіль і не платити жодних податків?

– Ми знаємо, що більшість населення, яке ми бачимо на автомобілях з іноземною реєстрацією, використовує митний режим транзиту або митний режим тимчасового ввезення. Митний режим транзиту справді використовує велика кількість населення. Тому що у них і такий стиль життя, що вони дуже часто виїжджають/заїжджають в Україну. Тому їх не стримує те, що транзит за собою зобов’язує такого громадянина обов'язково вивезти автомобіль через п’ять-десять днів з України. І в цьому режимі багато людей завозять автомобілі.

Щодо режиму тимчасового ввезення. Мені здається, ця схема більш порушує законодавство діюче в Україні. Тому що все-таки через використання права співвласності на іноземний автомобіль заїжджає іноземець на територію України, оформлює митну декларацію, поміщає автомобіль в митний режим тимчасового ввезення. Тобто насправді говорить неправду, декларує неправдиві відомості. Такий громадянин передає машину на території України другому співвласнику, тобто нашому громадянину, і сам виїжджає за межі країни. І цей автомобіль знаходиться до одного року на території України без фінансових гарантій, як це зараз прописано в Митному кодексі.

Спілкуючись із громадськими активістами, я говорила їм, що ви ж частково є порушниками митного законодавства. Вони так не вважають, тому що вони прирівнюють себе до громадян Європи, які мають право у такому режимі використовувати автомобіль в Україні. І хочуть таких же фінансових умов, як для інших громадян.

– Рік проходить і що потім з цим автомобілем робити?

– Вони мають його вивезти за межі території України. Потім вони можуть знову використати цю ж саму схему. Заплатити тій компанії, яка оформляє цього громадянина на територію України у відрядження чи на інші виробничі цілі, надати йому компенсацію за те, що він виконає таку послугу, і знову використовувати автомобіль.

– А це вигідно, якщо це не дуже дорогий автомобіль?

– Мабуть, вигідно. Наскільки мені відомо, і говорили громадські активісти, що це їм коштує 150 євро, цьому громадянину, який ввозить, і ще 200-300 євро тій компанії, яка оформляє таку операцію. Я не знаю точні цифри, скільки їм це обходиться. Але коли вони говорять про те, що б вони хотіли отримати від своєї країни, від законодавства України, вони наполягають на тому, щоб умови, які ми можемо їм зараз запропонувати, перевівши їх в легальну площину, не відрізнялись фінансово від тих умов, які вони мають. Коли ми намагались напрацювати, які ж це мають бути витрати нашого громадянина, і ми їм пропонували, щоб вони в рік складали 150-200 євро за автомобіль вартістю 2000 євро. Але все ж таки громадські активісти ще затребували зменшити цю плату. Навіть у 50 євро у них виникало питання.

– Що буде, якщо не вивозити автомобіль? Скільки потрібно коштів, якщо я хочу розмитнити автомобіль, який уже рік побував в Україні?

–Річ у тім, що зараз законодавства такого не передбачає. Всі напрацьовані законопроекти – вони однобокі. Ми маємо говорити, що якщо зараз будуть запропоновані якісь можливості для перебування таких автомобілів, то має бути дуже висока відповідальність. Вона може полягати навіть у конфіскації такого автомобіля і його вивезення за межі України. Ті норми, які ми проговорювали з громадськими активістами, вони погоджуються про те, що у такому разі надати право Національній поліції проводити перевірку щодо сплати і строку, на який заплачено такий платіж, для того щоб приймати потім якісь міри. Або накладати штраф, або вимагати вивезення такого автомобіля за межі України. Але це все дуже теоретично.

Коли ми напрацювали цей законопроект, я вирішила звернутись до Нацполіції і до митних органів, чи може бути така система впроваджена і який від неї буде ефект. Поки у нас всі відповіді негативні, що це не надасть такої можливості контролю. Якби у нас були технічно оснащені дороги, для того щоб могли зчитувати той документ, який би розміщувався громадянами, які використовують такі автомобілі, і автоматично відслідковувати порушників такого режиму – це би дало результат.

Ганятись за такими автомобілями і знову розвивати нову сходинку корупції, де можна домовитись і сказати, що ти мене не бачив, ти мене не зупиняв. І це дозволить заплатити за один місяць 15-20 євро і використовувати цей автомобіль протягом року без якихось фінансових санкцій, тим більше без більш глибоких наслідків.

– Тобто зараз ніякої відповідальності немає? Якщо я не виїхав через рік, нічого мені не буде.

– Тільки адміністративна відповідальність. Причому вона незначна за розміром.

– Я викликаю таксі. До мене приїхав водій з іноземними номерами. Він каже: так, у мене є якісь штрафи, 8 тис грн за 2 роки. Але законодавство не працює, тому я нічого не буду платити. Ніхто не платить, навіщо мені платити.

–Ви зараз дуже важливу сказали цитату. По-перше, вони всі знають про те, що їх не можуть автоматично, де вони їздять, де вони працюють, зупинити ні Нацполіція, ні хтось інший. Ні спитати документи і запитати, чому ти порушив митний режим і перебуваєш зараз на Україні. Я вважаю, що ми зараз маємо терміново прийняти зміни і навести порядок в цій галузі, яка розвивається в Україні – це використання автомобілів на іноземній реєстрації. Незаконне використання, частково незаконне. Абсолютно чітко прослідковується відсутність можливостей у держави вплинути на цей процес. Оскільки цю ситуацію можна змінити тільки через внесення змін, то треба комплексно розглянути всі питання, про які ми з вами проговорили. І податкового навантаження при розмитненні автомобіля, і на нові, і на ті, які були у використанні, і на митний режим транзиту, на митний режим тимчасового ввезення.

Все це треба привести у відповідність до цивілізованих норм, які існують в інших державах. Тому що коли ми говоримо про інші європейські держави, які все-таки захищають свій ринок і дбають про те, щоб у них був і порядок на дорогах, і відповідальність на дорогах. Ми до цього відносимось дуже халатно. Я не маю такої статистики. Ви як журналісти мали би її отримати в Національній поліції щодо того, скільки ДТП за 2015, за 2016 рік відбулось за участі автомобілів на іноземній реєстрації, які наслідки. Чи було у водіїв цих автомобілів страхування цивільної відповідальності? Скільки автомобілів залишилось на місці ДТП і водій зник? Тобто більш глибше розібратись. Тому що крім позитиву, який відчувають люди, не сплачуючи митні платежі, є і негатив. Треба розглядати всі сторони, для того щоб прийняти правильне рішення.

– Як цей режим впливає на ринок нових автомобілів?

–Для того, щоб можна було проаналізувати такий вплив, треба було би взяти статистику починаючи з 2011 року. Якраз часто вносили зміни в Митний кодекс в статті 380, 381, і долібералізувались так, що втратили контроль за ввезенням автомобілів на іноземній реєстрації. І вийшло так, що ці статті між собою десь в чомусь протирічать одна одній, і надали таку можливість ввезення автомобілів, які використовують наші громадяни зараз. Я би попросила підняти статистику, починаючи з 2011 року, коли Митний кодекс був більш жорсткіший, і таких можливостей надання неправдивих даних в митній декларації не було. Тоді б ми з вами проаналізували, що тоді відбувалось з ростом ринку нових автомобілів, як він вибудовувався, як він зростав чи спадав. І тоді можна було би зробити такий аналіз. До речі, я поки що не можу отримати від митниці таких цифр. І тому наполягаю, щоб дане питання вирішив уряд. У них є всі можливості розложити і отримати всі дані. Провести ряд зустрічей, у тому числі із залученням Нацполіції, для того щоб знайти правильне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Valik Показати IP 23 Лютого 2017 12:58
Вам ще не надоїло цей бред з одного сайту по всіх інших копіювати...Вже обіцяли рейди з вересня,потім листопада,потім грудня,потім січня,потім лютого,ну скільки можна....крім того як постити такі ФЕЙКИ держава більш нічого не може зробити тим автівкам,тому не постіть цю інфу.Дайте людям спокійно жити,Южаніна сама путається в своїх словах....є Стамбульська конвенція яка вища ніж українські закони,тому таке авто на якому заїхав нерезидент забрати не можуть,тим більше виписати штраф так як українець який за кермом авто не ввозив на Україну.Южаніній теж не довго залишилось,скоро піде за Яником ....поліція перевіряти хто заїхав немає права,митники які стоять посеред дороги навіть з поліцією по закону(так звані їхні рейди) також не можуть перевіряти такі авто а тільки в митному пості тобто на границі,всі інші дії незаконні які тягнуть "перевищення службових повноважень"....
Задовбали неуки з 2 до Valik Показати IP 23 Лютого 2017 15:13
Valik, ти ту Стамбульську конвенцію хоть в очі бачив, що тут розповідаєш. Для того, щоб ввезти авто під дію цієї конвенції потрібно мати книжку CPD і забезпечити виконання багатьох додаткових умов!
Valik до Задовбали неуки з 2 Показати IP 23 Лютого 2017 15:53
Яку книжку CPD ??? Заїхав нерезидент їздить українець...схема проста...і за тою схемою вже не один суд виграли...а твоя книжка cpd і все інше мені не потрібно...
Valik Показати IP 23 Лютого 2017 13:04
В країні війна,все розкрадено,люди за гранню бідності,а вам лише одні "єврономера" турбують....пора лишити їх в спокої,як будьто нема більш чим зайнятись,криміногенна ситуація росте,а поліція тільки тим що і займається так штрафами за не правильні парковки.Хто має можливість купити ту автівку на "єврономерах" так хай купує і їздить нікому це не заборонено.
RE до Valik Показати IP 23 Лютого 2017 14:13
Нехай той кожен барига заплатить стільки ж як і платили нормальні люди за розмитнення!!!, а то носитесь як б*дло по дорозі на бидлячих машинах, все вам дозволено!!!
Анатоль_ Показати IP 23 Лютого 2017 13:26
Давно вже треба карати! Чого то вони на польських номерах? В нас Україна і треба на українських номерах їздити!
vasya z buzak до Анатоль_ Показати IP 23 Лютого 2017 15:25
їздь на своїх жигулях і молча завідуй)
василь до Анатоль_ Показати IP 23 Лютого 2017 15:44
а на українських неносяця??? нехай ця *буча власть зробить доступними ціни на авто в україні тоді і будем купувати в себе. а покищо купляли і будем там купувати. бо там дешевше в 2 рази ніж у нас...
Valik Показати IP 23 Лютого 2017 14:35
Вас просто жаба давить от і все(вот весь український народ,ні собі і нікому)....ніхто тим машинам нічого не зробить...не надійтесь...
луцьк Показати IP 23 Лютого 2017 15:25
Чому я,збирав на нормальне авто і вивалив круглу суму,а хитро в....ні,на халяву дальше зозсікати. Нехай людям,які мають у користуванні розмитнене авто,держава поверне різницю.ПОЧЕСНОМУ?
Микола до луцьк Показати IP 23 Лютого 2017 15:41
А вам хтось забороняє купувати нерозмитнене авто?
Петро Галаэць до луцьк Показати IP 23 Лютого 2017 16:04
кароче умники які хочуть шоб держава вернула Вам різницю за розмитнення я ВАС ВСІХ В РОТ ЕБ*В!!! жАБА сук душит?. Ты так же сможешь пригнать авто и дети твои смогут а не всю жизнь пахать на ланос *** *** Если ты покупал авто значит тебя усраивал комфорт за такую цену ** зачем тебе должны вертать разницу?? От такой народ в нас, а еще удивляются почему машины дорого жилье дорого газ дорого. если у меня твердопаливний котел а завтра газ сделают по 30 копеек то кто мне разницу вернет БЛ**Ь??? КАКАЯ РАЗНИЦА О ЧЕМ ТЫ ГОРОДИШЬ ДИЧЬ? Так как есть сейчас с еврономерами быть конечно не может но нужно что то делать принимать решения, что бы люди были владельцами авто а не по доверености катали. НАКИПЕЛО!!!! Честно!!!!!!!!!!!!!!
Igor до луцьк Показати IP 23 Лютого 2017 18:13
Підтримую на 100%!!!!
львов Показати IP 23 Лютого 2017 15:41
Все эти упыри во власти за столько лет научились тока все запрещать. Ведь если цены на все европейские европейские, - то відповідно и тут должно быть по-европейски! А то как люжям дать, - плати по полной, а как с людей брать, -как в европе!!
водій Показати IP 23 Лютого 2017 15:43
Підтримую тих хто хоче гарне авто за нормальною ціною, а не Г... ланос, джилі, віда, чері та ін. Довбані реформатори їздять на іноземних авто і для поліції купляють іноземні. Зробіть нормальне розмитнення і закрийте нах... завод , який випускає за космічні гроші хлам
Сам Показати IP 23 Лютого 2017 15:44
Заборонити ввіз таких авто назавжди!
Valik Показати IP 23 Лютого 2017 15:51
Та хай поверне вам держава ваші гроші я не против,йди мітингуй,добивайся свого як люди добиваються на тих єврономерах....тай в наш час чесно назбирати на нормальну машину на наших номерах нереально,добре якшо тато купив або дав гроші...і не треба росказувати шо ти такий вушлий зробив бізнес з нуля і купив машину....
янек Показати IP 23 Лютого 2017 15:54
Чому вас не цікавить те,а чому в Польщі авто таке дешеве, а в нас дороге? І хто в цьому повинен.А ви готові один одного дубасити на втіху тим хто це допустив. Єднайтесь і переможете.
мку Показати IP 23 Лютого 2017 16:05
1. в режим транзит може поміщатись згідно митного кодексу ВИКЛЮЧНО транспорт комерційного призначення. Митниця сама порушує, коли ці машини ставить в режим транзиту. От з митниці і почніть, тоді довідаєтесь про скільки за це платять. 2. приватний транспорт ввозиться в режимі тимчасового ввезення, а от передача такого транспорту резиденту заборонена як МКУ так і Стамбульською конвенцією. 3. Що значить поліція не може зупинити і перевірити?! Закон про поліцію прямо зобов"язує запобігати злочинам і правопорушенням. Отже, якщо є підозра, що транспортом з іноземною реєстрацією керує особа резидент (громадянин України) - то цього цілком достатньо щоб авто зупинити і впевнитись, що порушень не має. А якщо є - припинити його незаконну екплуатацію, тобто помістити авто на штрафмайданчик. Після викликати митницю, оформити та забезпечити доставку ТЗ на митний пост - і в суд. Так що всі важелі є, не треба брехати. 4. Чому цей хаос не припиняється? Бо митник з кожного такого авто має...на лапу, чим ділиться з керівництвом вище, а те вище керівництво домовляється з вищим керівництвом поліціїї, щоб ті особовому складу давали настанови такі авто не чипати, ну і звісно і діляться хабарем. 5. Тому не треба вішати локшину і розводити соплі про відсутність повноважень. Треба не брати хабарів і робити свою роботу.
Катруся Показати IP 23 Лютого 2017 16:11
ООоооооо митниця та поліція тут комменти друкує, букавки пише. Лише,шкода,що української мови не знають)))Відчепіться від авто на іноз. реїстрації,бо Вам світ милим не покажеться!З блокадою розберіться, з тим чого Галицько-Волинський бассейн не розвивають, Полтавщину, а купують в недвідомо кого наживаючи 3000% прибутки у власні кишені, з корупцією в країні, з безробіттям, з низькими пенсіями, з високими цінами на комунальні послуги, продукти, з вискоми цінами на цноз. валюту, знеціненням гривні, з молоддю,яка виїжджає закордон аби прожити,зі сміттям, зі станом доріг, лікарень, медицини, освіти!В нас проблем нема?! Вам треба ті люди, які придбали авто на іноз. реєстрації??? Аварій с-ки було? А с-ки мажорів збили людей, то нічого на укр. номерах????Де в них кошти на такі авто??? Чесно зароблені?! Не смішіть! Южаніна нехай одумається, бо і МВС не допоможе, їм ніхто вже скоро не допоможе їм...
луцьк до Valik Показати IP 23 Лютого 2017 16:39
Хто хоче працювати,той працює.А з такими як ти,Державу не побудуєш,ти,тільки-би мітингував, байдикував,щей добре жити хочеш? Так ти же,ложка гі.на в бочці меду,бездарь і паразит суспільства. ФУУУ... .
Valik до луцьк до Valik Показати IP 23 Лютого 2017 20:22
Ти б*дло чому ти хамиш? Я тільки написав свою думку,не вмієш вести себе серед людей то не висовуйся.Я працюю з 18 років і роблю все аби моє життя було краще..але нема змоги купити за 10$ тис нормальне авто.І якшо буду мати ці гроші не куплю на укр номерах тому що не хочу аби за розмитнення капнули гроші комусь в карман,немає ні нормальних доріг ні палива.. а ти далі плати податки!!!!Хай тебе далі взувають!!!!
Юрій Показати IP 23 Лютого 2017 16:46
З таким підходом до змін на краще ми ніколи нічого не змінемо, бо завжди найдеться той хто недоотримав, або заплатив більше ніж інший! То є українська натура (щоб сусіду було погано). То давайте нічого не змінювати та жити так як є, не піднімати зарплати, не підвищувати пенсіі і не дай бог щось подешевшає бож завжди найдеться якийсь "Вася" який заплатив більше та буде вимагати компенсаціі і тд. Навіщо тоді було януковича виганяти та щось змінювати??? Я скажу одне, люди не будьте такими шкурними! Якщо хтось має можливість купити нове,б/у розмитнене авто то хай купує, але треба дати можливість купувати авто і тим хо менш заможний це називаеться справедливість.Якщо ти купив машину собі та державі (бо саме стільки зараз має обсяг податкового ярма) то значить доля подарувала тобі таку можливість =) залишаеться тільки насолоджуватись придбанням, але наші люди не такі вони ретельно слідкують щоб хтось не купив дешевше бо то буде просто ШОК.В любому випадку автівки з іноземними номерами треба законодавчо врегулювати.
просто так Показати IP 23 Лютого 2017 18:31
а чого платити більше)))))))))!!!!! мене це цілком влаштовує.... треба їх легалізувати і край.....або відмінити розмитнення. виходить що? або одне або друге зібє конкретно ціну на авто....то чого вам мають вертати гроші за укр номера?. вигідно це кому? в першу чергу баригам на автобазарі які тупо аху...лі. я купив іномарку на пл реєстрації за 1600 ує (в нас 5400ує)а на базарі сраний ланос того року 3200ує. і я мушу виходити з положення або жигуль або опель)))) я не розумію смисла того що нам хтось говорить що їх нада закрити, тобі одному чи другому стане легше жити що я переплачу! і з такими дорогами я на другій рік куплю друге авто як тоє добю і здам на шрот)))))
луцьк2 Показати IP 23 Лютого 2017 20:51
на жаль, простих рішень не буде (150-200$).не дуже цікаво.
Петро Показати IP 23 Лютого 2017 21:42
Це все пиль. Довго ці поляки і литовці не накатаються. Всі всерівно будуть в мінусах. І цей мотлох треба вигнати з держави. Щей дороги перекривають і так далі. Повірте, дуже легко організувати "Національний бойкот автомобілістів Украіни проти ввезення авто (лахів) на іноземній реєстрації", особливо проти тих що заїхали на рік)
))) до Петро Показати IP 23 Лютого 2017 23:15
Петя!!...що ти стелиш ?...який бойкот ?..лахи це наш автопром...і чому така увага до іноземної реєстрації ?...дай дурневі авто то він його розіб'є і неважливо яка реєстрація ТЗ!!!!....а купувати чи ні ?....це особистий вибір....комусь подобається кататись на ланосі(в тім авто набевно ділдо іде в комплекті з авто...для повного відчутя присутності) то і купує його...а хтось за ті гроши купить мерседеса в набагато кращому стані..який неїздив нашими "автобанами" та незаправлявся нашим паливом.....купив авто..рік відїздив..віддав на шрот та купив інше за тіж само гроші.....а то пару років збирають...а потім жаба давить що ціна одинакова а авто в рази краще!)))
До ))) до ))) Показати IP 24 Лютого 2017 09:45
Цих машин вже стільки що всі шроти прям чекають на твого мерседеса))) А для чоготобі мерседес, хочеш бути крутим? Правда? Бо зміг собі позволити? Але на Польській реєстрації? Я за те щоб ти купив собі авто 2011 року з обємом двигуна 1.0, розмитнив і їздив собі і горя не знав. По новому закону така машина може обійтись за 6000 американських. Якщо ти готовий віддати 3500-4000 тисячі за мерса, потім його ремонтувати, здавати на шрот, або продовжувати термін і мати купу головняка то дозбирай 2 тисячі і купи нове авто але менше за класом і з пробігом 40-50 тис. Але ж таке не підходить!!! Всім автолюбителям польських і литовських номерів треба Е клас 2000 років. Жаба тут нікого не давить . Просто є реальні варіанти про які ніхто не думає. Авто з двигуном 1,2 -2011 року або початок 2012 року можна пригнати САМОМУ з розмитненням до 8000 доларів і немати проблем а мати авто майже нове яке також НЕ їздило по наших дорогах і т.д.
))) до До ))) Показати IP 24 Лютого 2017 19:21
навіщо мені авто з об"ємом 1л ?....може зразу на батерейках купити ?....в мене немає мерседеса...я в приклад сказав....там за 1-1.5тис.американських можна мерседеса купити!!!!.......порівняй ціни на авто на наших сайтах і на закордонних....там різниця на на пару доларів а в декілька разів!!!!!!
ги-ги до Петро Показати IP 24 Лютого 2017 11:53
І приїдуть мітингувати національні страйкарі не немотлошних жігуликах і аносах і черями :))) Насмішив
діма до петро до Петро Показати IP 24 Лютого 2017 14:45
який **** мотлох парень? шо ти несеш?? мотлох це ци жигули, москвичи лануси яки издять по нашим дорогам. оце все г*вно. ЙОГО ТРЕБА ВИГНАТИ З ДЕРЖАВИ. а не іномарки з пробігом 200-300 тисяч. АВТОЕКСПЕРТ ТИ БЛ*. В наший кончений державе жигуль девятка коштує 2000, в Європі це мерс глазастік. Чуствуєш разніцу *** ?? где мерс 2000 года а где девятка 87-90 року. МОЖЕТ У ТЕБЯ ЕСТЬ ЛИШНИХ 8 К НА ЛАНУС. У МЕНЯ НЕТ. Я все заработал своими руками в 20 лет. старался что би собрать каких то 4-5 тисяч$ и теперь мне покупать ланус? чери?*** **** ****
Петро до діма до петро Показати IP 24 Лютого 2017 19:46
Навчись читати!!! За 8 тисяч можна купити ЄВРОПЕЙСЬКЕ авто 2011-2012 року
Вікінг Показати IP 24 Лютого 2017 09:07
Але ж в нас люди!!! Вас обкрадають податками і тарифами, цінами, знеціненням валюти. Авто для будь-якої людини сьогодні - просто необхідність! Зробити адекватні правила розмитнення - хтось обіцяв, памятаєте? а тепер вони, нічого не зробивши, хочуть НАС всіх карати, карати, карати!!! Бездарі. ( краще купити задріпане авео за 250 тисяч гривень, так? ніж старенький мерседес??? ну-ну)
Семен Показати IP 24 Лютого 2017 11:54
Бл*, де я візьму кошти на нормальну машину? З нашими зарплатами. Ото тільки хіба що ззакордону. А так 10 літ збирати і то не факт, що на щось путнє назбираю(
Проходив поруч... Показати IP 24 Лютого 2017 20:02
Звертаюсь до всіх хитрови*аних. Чомусь в Україні є дууууже велика кількість людей, які чомусь змогли собі заробити грошей і купити нормальну чесну іномарку (той же мерседес, чи ауді, чи вольксваген), а не за 1.5-3тис.доларів незаконно придбати авто на іноземній реєстрації і розказувати іншим, шо всі лохи. Звичайно, можна ж сидіти на зарплаті в 2000 грн. І плакати, яка в нас держава фігова. Підніміть свої ср@ки і добийтесь чогось у житті, а то фраєра, намутили собі десь 1-2тис., і вже перець, вже на крутій машині розсекає. П.С. Кому геть цікаво, їжджу я далеко не на жигулях і не на лайносах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus