USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Депутати Волині підтримали власників авто на іноземній реєстрації

1 Грудня 2016 15:40
Звернення у Київ скерували волинські обранці громади, аби столичні чиновники звернули увагу на власників авто на іноземній реєстрації. Останні хочуть, аби термін перебування транспортних засобів на іноземній реєстрації в Україні продовжили з 5 днів на рік.

Таку позицію ухвалила більшість депутатів під час 9-ї сесії обласної ради.

Лист надішлють Президенту України, у Кабінет міністрів України, Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Зокрема, у листі йдеться, що волиняни неодноразово зверталися в Раду з тим, що потрібно внести зміни до чинного законодавства задля лібералізації режиму ввезення в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією. Краяни посилаються на вимоги міжнародного договору – Конвенцію про тимчасове ввезення авто на іноземній реєстрації, прийнятої 26 червня 1990 року у Стамбулі, до якої наша держава приєдналася Законом України № 1661-IV від 24 березня 2004 року.

«Така ситуація призводить до зростання рівня соціальної напруги в прикордонних регіонах нашої держави. Зокрема, у Волинській області мали місце мітинги власників автомобілів на іноземній реєстрації, акції протесту поблизу міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин-Дорогуськ», перекриття руху транспорту на автомагістралі.

З метою зняття соціальної напруги, ми, депутати Волинської обласної ради, просимо вирішити цю проблему шляхом невідкладного внесення змін до чинного законодавства в частині збільшення терміну перебування на території України автомобілів з іноземною реєстрацією та приведення вартості їх розмитнення до рівня, що діє в країнах Європейського Союзу», - вказано у зверненні.
Нагадаємо, що власники авто з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції, аби привернути до проблеми увагу. Зокрема кілька днів пікетували на різних ділянках кордону України з ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
автомобіліст Показати IP 1 Грудня 2016 15:54
То виходить,що я розмитнив авто по закону,сплативши все,що можна було,поставив авто на облік тепер маю виглядати придурком,і не тільки я один.Чи, може,мені вернуть гроші як ЗАКОНОСЛУХНЯНОМУ громадянину, щоб не було соромно перед хитро.. скажем лицими?
Автомеханік Показати IP 1 Грудня 2016 16:06
Шановні співвітчизники! Щоденно ми з вами стикаємось з тим, що автомобілів на імпортній реєстрації стає все більше і більше. Причому перед покупкою такого авто всі їх власники чудово знали правила його ввозу на територію України. Але де ж - вони найхитріші. ТОМУ звертаюсь до всіх тих, хто надає послуги (продавців, механіків, перукарів, сантехніків, тощо) - коли до Вас звертається за послугою клієнт(з нашим писком) на авто з іноземною реєстрацією - брати оплату у валюті тієї країни, на чиїх номерах авто(або по курсу НБУ) і на рівні цін, які діють в країні "прописки" автомобіля. Ми також ідемо в Європу !
Василь Показати IP 1 Грудня 2016 16:37
Тільки через тимчасову реєстрацію! І хоч назавжди. Бабло тут ні до чого, добивайтеся зменшення оплати скільки завгодно, можна взагалі до повного скасування, я і сам не проти привезти з-за кордону авто за нормальні гроші. Мова йде про безпеку громадян. Авто мусить бути зареєстроване, щоб швидко знайти того хто створить ДТП. Самі ж митингувальники на цьому і спіткнетеся, коли вас чи ваших рідних зіб'ють, не дай Боже, ті хто зараз разом з вами митингує.
Бабушка Люда Показати IP 1 Грудня 2016 16:59
А в країнах Європи як ??? Наші мужновладці все роблять що їм скажуть у МВФ і Євросозі . Але чомусь не говорить, щоб рівень життя українців підняли до Європейського ... Мутна однако організація ....
моль Показати IP 1 Грудня 2016 18:03
Шановні депутати! Ви такими діями спонукаєте до того, що спочатку порушують закон, а потім вимагають узаконити порушення. Так не робиться. Захистіть автовласників, які з державою розрахувались, сплатили податки та збори, тобто просто розмиьнили авто. А то що ж це виходить - хто чесний той дурний? То завта ми перестанимо податки платити і будемо трасу на Ягодин перекривати, щоб це узаконили!
рой Показати IP 1 Грудня 2016 18:42
ГАНЬБА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PL ... Показати IP 1 Грудня 2016 23:28
Таки да , таки Ви Л*ХИ !!! І ВАС ЖАБА ДАВИТЬ !!! Розвели Вас "как котят" ... І в подальшому розводять "как ХОТЯТ " ...
147 до PL ... Показати IP 2 Грудня 2016 11:18
От загубиш ти в кучугурі снігу свій "LCH ..." номер - і що далі???
кіт Показати IP 2 Грудня 2016 08:50
прид*рки. після такого рішення продажі легальних авто впадуть до нуля. Вимагайте зниження податків, а не легалізацію порушень.
ввв Показати IP 2 Грудня 2016 18:33
чому всі хочуть щоб їх інадалі доїли.... ? Ви зможете привезти в новіше авто чим вже маєте...за менші кошти...
до ввв до ввв Показати IP 2 Грудня 2016 22:36
Аа пенсію твоїй мамі звідки платити???Чи ,може , ти податки платиш? Їзди на такому авто,на яке заробив.
ввв до до ввв Показати IP 3 Грудня 2016 13:19
я маю чудо заз.... 21099 "і радію" що так мало заробляю.... і плачу податки.. і офіційно працюю.... податки спачуються з бензину а не з б/у авто. яке я купив.. (бо нове я не дозволю собі). Ти розмитнював авто? подивися кому ти платиш державі чи прокладкам... які тебе доять...
саша до до ввв Показати IP 4 Грудня 2016 20:44
в поляків не такі податки...? інші пенсіонери ? мамам своїм не платять..? диб*л... ти.. інші машини... ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus