USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українців попередили про подвійний удар магнітних бур в лютому. Коли чекати

30 Січня 2022 07:58
У лютому 2022 року планету двічі будуть накривати магнітні бурі червоного рівня. Пікові дні активності магнітосфери очікуються 4 та 11 лютого, тому у метеочутливих може у ці дні може погіршитися самопочуття.

Як передає Obozrevatel, за даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, найбільш сильні коливання впродовж місяця очікуються 4 та 11 лютого. Також очікується, що 10 та 12 лютого магнітосфера також буде збудженою.

У зазначені періоди люди похилого віку, метеочутливі та особи з хронічними захворювання можуть відчути дискомфорт та погіршення самопочуття.
4 лютого буря досягне рівня G1 – Кр 5, але вже наступного дня піде на спад. Проте вже з четверга, 10 лютого, у магнітосфері почнуть посилюватися коливання. 11 лютого вони досягнуть свого піку, який становитиме рівень G1 – Кр 5.

Експерти попереджають, що дискомфорт може відчуватися ще 12 числа, але в неділю, 13 лютого, рівень активності геомагнітного поля має стрімко знизитися.

Варто відзначити, що за прогнозами Space Weather Prediction Center, активність геомагнітного поля очікується на нестабільному рівні з 4 по 5 лютого, а також у активні сплески у період з 10 по 12 лютого.


Як відзначають спеціалісти, магнітні бурі навіть середньої потужності можуть негативно позначитися на самопочутті людини. А бурі червоного рівня, саме така очікується 4 та 11 лютого, настільки потужні, що здатні провокувати проблеми з електротехнікою та зв’язком.

До найпоширеніших проявів цього явища відносять:

- Запаморочення та головний біль.

- Розлади сну.

- Проблеми з концентрацією уваги та стан апатії.

- Дратівливість.

- Проблеми з тиском.

- Загострення хронічних хвороб.

- Ломоту у тілі, а також біль у місцях переломів та суглобах.

- Відсутність апетиту та нудоту.

- Відчуття слабкості.

Як пояснив лікар-невролог, рефлексотерапевт Віктор Мацишин, існують способи підтримати свій організм та значно зменшити вплив магнітної бурі на своє самопочуття.

Перш за все, необхідно більше відпочивати – забезпечте собі повноцінний сон, який триватиме не менш ніж 7-8 годин. Лікар відзначив, що у період активності геомагнітного поля, надзвичайно важливо дати час на відновлення вашому організму.

Також під час магнітної бурі варто знизити фізичні навантаження та уникати емоційних потрясінь. Проте не варто повністю відмовлятися від фізичних вправ. Не буде зайвим приділити 5-10 хвилин зарядці. Інтенсивні навантаження краще замінити прогулянками на свіжому повітрі.

Медик зазначив, що необхідно слідкувати за своїм харчуванням. Необхідно збалансувати свій раціон, а години обіду розташувати в період з 12 до 14 години. Відзначається, що у цей проміжок часу можна навіть дозволити собі доволі калорійну їжу, але не варто цим зловживати.

Лікар підкреслив, що просте виконання цих декількох правил, може створити "ефект парасольки". Організм зможе значно ефективніше опиратися негативному впливу магнітних бур, а самопочуття стане менш залежним від подібних явищ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ОДІН. Показати IP 30 Січня 2022 09:43
Ще до ПУТІНА добавились бурі....
Сині Шаровари Показати IP 30 Січня 2022 15:05
ойойой треба терміново американське посольство евакуювати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus