USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Укріплення рубежів триває: мер Луцька відвідав захисників волинського кордону

17 Березня 2023 10:22
Луцький міський голова Ігор Поліщук оглянув ділянку українсько-білоруського кордону, що у зоні відповідальності 6-го Волинського прикордонного загону.

Протяжність території, яку охороняють наші прикордонники та бійці тероборони, – понад 200 кілометрів.

«На кордоні повним ходом триває укріплення рубежів. Фінансово цьому сприяє і держава, і чимало волинських громад – Луцька у їх числі. На оборонні редути ми виділили 2,5 мільйона гривень. Зводять фортифікаційні споруди, спостережні вежі, копають протитанкові рови, ставлять бетонні й сіткові паркани. Вони заввишки у три метри й обтягнуті колючим дротом – єгозою. Аби заощадити виділені кошти, інженерно-будівельні роботи прикордонники проводять власними силами, без підрядників», – зазначив мер Луцька.
Читати ще: Оборонні споруди та мінування території: як готуються захищати кордон із Білоруссю на Волині

Також військові нарощують систему відеоспостереження. Наразі куплено і встановлено 16 відеокамер, 9 з них – тепловізійні, що можуть продивлятися територію на 5-7 км в глибину уночі.
«Звернув окрему увагу і на мобільну сонячну електростанцію. Вона теж уже працює й допомагає підживлювати багато об’єктів. Будемо й надалі допомагати, адже надійна оборона нашого краю – запорука відносного спокою його жителів», – додав Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus