USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УКРОП пропонує скасувати тендери на харчування для дітей-чорнобильців

18 Травня 2017 10:41
У парламенті зареєстрований законопроект № 6450, у разі ухвалення якого будуть скасовані тендерні процедури при закупівлі та організації гарячого харчування для дітей-чорнобильців. Документ підготувала група народних депутатів з УКРОПу: Ірина Констанкевич, Тарас Батенко, Олександр Шевченко, Віталій Купрій, Олександр Дубінін, Валентин Дідич та Віктор Шевченко, інформують у прес-служба УКРОПу.

Народні обранці зазначають, що через тривалі тендери школярі, які проживають на території радіоактивного забруднення, не мають повноцінного харчування упродовж усього навчального року.

«До нас неодноразово зверталися батьки дітей, які проживають у зоні забруднення, стосовно того, що через довгі процедури закупівель, які проводяться на початку бюджетного року, уже з лютого діти залишаються без гарячих обідів, які гарантує держава. Відновлюється харчування лише у вересні. Ми пропонуємо скасувати тендери. Натомість шляхом укладання тристоронніх угод кошти на місцях, у навчальних закладах, будуть використані на забезпечення харчування. Контролюватимуть це батьки», – пояснила Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», учні середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, студенти коледжів і технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також діти, евакуйовані із зони відчуження, та діти, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, й ті, які проживали у зоні безумовного відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення, мають право на безкоштовне харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus