USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

УКРОП закликає владу припинити знищення незалежних антикорупційних органів

7 Грудня 2017 19:15
Припинити наступ на антикорупційні органи та борців з корупцією закликає керівництво держави «Українське об'єднання патріотів – УКРОП». Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив голова політради партії, народний депутат Тарас Батенко, інформують у прес-службі партії.

«Ми вимагаємо від влади припинити знищення незалежних антикорупційних органів і тиск на антикорупціонерів. Ця божевільна практика може зруйнувати країну й залишити її сам-на-сам з Російською Федерацією, без підтримки союзників серед демократичних країн Заходу», – наголосив нардеп.

Він звернув увагу на законопроект № 7362 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення парламентського контролю», який підготували представники коаліції. Документ надає дозвіл парламенту одноосібно звільняти керівників антикорупційних органів, зокрема НАБУ. На думку представника УКРОПу, це дуже серйозний ляпас українській демократії з боку чинної влади.

Тарас Батенко зазначив, що проект закону не лише ставить під сумнів подальше існування незалежних антикорупційних інститутів, а й завдає значного удару по Україні на міжнародній арені.

«В умовах війни псування міжнародного іміджу та репутації країни перед головними політичними партнерами, такими як США та ЄС, УКРОП вважає неприпустимим», – підкреслив голова політради.

Він додав, що представники партії вже провели зустрічі з послами Євросоюзу та Канади і розповіли їм про всі можливі ризики для подальшого існування новостворених органів.

Водночас Тарас Батенко підкреслив, якщо влада не припинить тиск на антикорупціонерів, УКРОП закликатиме своїх прихильників і небайдужих громадян виходити на масові акції протесту.

До слова, Верховна Рада 7 грудня не розглядала законопроект, що дозволяє парламенту висловлювати недовіру і звільняти керівництво антикорупційних органів.

Нагадаємо, раніше між НАБУ, ГПУ і СБУ розгорівся конфлікт. Агент Бюро під прикриттям був затриманий співробітниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ і СБУ в зриві секретної операції з виявлення корупції в Державній міграційній службі.

При цьому генпрокурор Юрій Луценко заявив, що весь апарат агентів НАБУ на сьогоднішній день поза законом, а під час роботи вони використовують контрабандну техніку, а також незаконно співпрацюють з "іноземними агентами".

У свою чергу глава НАБУ Артем Ситник слова Луценка спростував. Також із заявою з цього приводу виступило ФБР.Дії ГПУ засудив і Державний департамент США, назвавши зрив спецоперації НАБУ "підривом незалежних антикорупційних інституцій".

Не забарився з реакцією і Європейський союз, який офіційно звинуватив Генпрокуратуру в підриві роботи НАБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus