USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Борці з корупцією, яких затримали на хабарі у Луцьку, поновилися на службі

13 Травня 2019 08:59
У липні минулого року у Луцьку на отриманні неправомірної вигоди затримали – в.о. начальника Волинського управління внутрішньої безпеки поліції Руслана Макогончука. Чоловік, який мав би бути головним борцем з корупцією у лавах поліції області, попався на хабарі у 3 тисячі доларів за непритягнення до відповідальності працівника поліції. Полковник поліції виявився ще й сином генерала.

Утім, вже за декілька днів горе-поліцейський перебував вдома під домашнім арештом. Згодом з’ясували, що змові з ним був інший поліцейський управління внутрішньої безпеки поліції Волині – Олександр Шостак, пише ВолиньPost.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЩО У ДЕКЛАРАЦІЇ ГОЛОВНОГО БОРЦЯ З КОРУПЦІЄЮ, ЯКОГО СПІЙМАЛИ НА ХАБАРІ



У поліції ж провели службове розслідування і звільнили колег, які вдалися до хабарництва.

Утім, Макогончук і Шостак звернулися до адміністративного суду, який своїм рішенням поновив їх на службі.

Щоправда, з Генпрокуратури до Луцького міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт щодо обох поліцейських, й суддя Олеся Калькова розпочала розгляд кримінальної справи.

Відомо, що 10 травня, у суді прийняли рішення про відсторонення від роботи Олександра Шостака на деякий час. Наступне судове засідання відбудеться вже 15 травня.

У Департаменті внутрішньої безпеки Нацполіції ж запевняють, що ці горе-поліцейські у жодному випадку не повинні працювати у структурі.

«Потрібно зараз, щоб суд розглянув цю справу і виніс справедливе рішення. Тому що працівник поліції, який був викритий у хабарництві, тим більше – працівник Департаменту внутрішньої безпеки, апріорі не може працювати, якщо він був викритий у вчиненні злочину», - прокоментувала ситуацію у коментарі Суспільному Волині речниця працівник Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Олеся Орлова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 13 Травня 2019 10:04
«И даже то что бить не может, однажди тоже может бить» така країна
! до Анонім Показати IP 13 Травня 2019 12:30
Ще покарають тих, хто їх затримував. Бо не ту санкцію мали, чи ще якого дозволу/папірця/ухвали не хватило.
Правдоруб Показати IP 13 Травня 2019 10:50
Як завжди доказів виявилось недостатньо або хабар на якому спіймали по дорозі до суду згубився в кишенях тиз хто затримав))
777 Показати IP 13 Травня 2019 11:19
Но пригласил я пару модных адвокатов. за деньги черта даже могут оправдать.я вышел чистым и ни в чем не виноватым. клянусь вам в этом. век свободы не видать...
ВВ Показати IP 13 Травня 2019 12:07
Прикол в тому, що їх за грати потрібно садити, а не просто рішати чи працювати їм чи ні на посадах. Надіюсь судову систему змінять, оскільки через таких гадів (напевно всіх суддів) у нас корупція і живе.
Анонім до ВВ Показати IP 13 Травня 2019 14:31
у нас корупція живе, тому що ніхто з нею не бореться, а колишні "герої убозу і безу" не можуть бути борцями з корупцією, розкажіть про це Авакову, якщо до нього ще не дійшло! хай займеться реально реформою в МВС, а не показухою і трохи придивиться до працівників, що працюють в МВС у Києві (як кажуть у народі в "Хабаровску-на-Дніпрі"), тому що якщо біля керма гнилота, то по регіонах порядку не наведеш
Микола Показати IP 13 Травня 2019 15:37
А як того Шостака О по батькові, чи не той що наїзжав на мене?
Анонім до Микола Показати IP 13 Травня 2019 15:54
тут мова йде про Шостака Олександра Миколайовича, який 17 років до цього пропрацював в Любомльському РВ УМВС, і більш чесного і порядного поліцеського, а до цього міліціонера ви не знайдете не тільки в Любомлі, трудно вам буде знайти такого навіть по всій Волинській області. Впевнена на всі 100% , що на вас він не наїзжав.
Нема слів Показати IP 13 Травня 2019 15:38
Корупція просто вже засумував за тими борцунамиз нею , а борцуни -ще більше за ту корупцію...отак їм добренько й "бореться", ..ідилія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus