USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Укрпошті» дадуть пільгу на оренду приміщень, якщо та не закриватиме відділення в Луцькій громаді

30 Липня 2021 21:37
АТ «Укрпошта» отримає пільгу на оренду за умови, якщо не буде ліквідовувати відділення пошти в мікрорайонах міста чи в приєднаних селах.

Про це йшлося 30 липня під час 15-ї сесії Луцької міської ради, на засіданні якої розглянули проєкт рішення Про надання пільг по орендній платі за нежитлові приміщення акціонерному товариству «УКРПОШТА».

Кілька років тому товариство наполягало на пільговій орендній платі в розмірі однієї гривні, а зараз просить орендну ставку в розмірі 6% від вартості нежитлового приміщення. Орендну ставку в розмірі 6% від вартості нежитлового приміщення «Укрпошта» хоче сплачувати до 31 липня 2026 року.

Керівниця відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко інформувала, що йдеться про надання пільг і застосування меншої ставки в розмірі 6% для поштових відділень на всій території Луцької громади.

«На сьогодні ми готуємо документи про продовження дії договорів, укладання нових договорів на поштові відділення у прилеглих селах. Цю ставку застосовуватимемо і для поштових відділень міста Луцька, і для поштових відділень приєднаних сіл», – сказала вона.

Додала, що не йдеться про закриття жодного поштового відділення на території Луцької ТГ.

Депутат Андрій Лучик нагадав, як мешканці Вересневого і Вишкова скаржилися на закриття поштових відділень у цих мікрорайонах.

«Невідомо, що скаже «Укрпошта» через два-три роки», – сказав він.

Натомість депутатка Вікторія Майборода попросила колег підтримати проєкт рішення, адже саме «Укрпошта» виплачує соціальні виплати та пенсії громадянам.

«Тому, на мою думку, ми маємо сприяти її роботі. Крім того, на сьогодні товариство сплачує орендну плату і в бюджет надходять гроші. Які далі будуть орендарі і чи зможемо ми здати ці приміщення в оренду, якщо «Укрпошта» від них відмовиться? Ми маємо сприяти не соціальній напрузі, а соціальній підтримці категорій населення, яке потребує доставки пошти і не має можливості сьогодні отримати пенсію чи допомогу в банківських установах», – підкреслила вона.

Міський голова Ігор Поліщук запропонував окремим пунктом у проєкт рішення внести звернення до товариства з проханням не здійснювати закриття відділень у межах Луцької міської територіальної громади.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus