USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Укрзалізниця відновлює міжнародні пасажирські перевезення

6 Травня 2021 16:14
Укрзалізниця має намір з червня розпочати відновлення міжнародних пасажирських перевезень.

Про це повідомляють на сайті компанії.

Зокрема, вже досягнуті попередні домовленості щодо відновлення залізничного сполучення з Австрією та Угорщиною. Крім того, ведуться переговори з PKP Intercity та польською залізницею щодо відновлення швидкісного сполучення між країнами.

«Наразі в Україні та сусідніх країнах спостерігається стабілізація ситуації з розповсюдженням коронавірусної інфекції. Це дає змогу вести перемовини із залізничними адміністраціями країн-сусідів щодо відновлення міжнародних маршрутів. Минулого тижня оглянули готовність інфраструктури на заході країни, яка межує з країнами Європи. Тут ми розпочали низку проєктів та робіт. Тож можу з упевненістю сказати, що Укрзалізниця готова до відновлення цих перевезень», – зазначив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

Зокрема, Укрзалізниця вже отримала погодження щодо курсування безпересадкових вагонів Київ – Відень з червня. Також планується відновити поїзди, що курсують на маршруті Чоп – Захонь. «На міжнародних маршрутах буде посилено контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів. Адже безпека та здоров’я наших співгромадян на першому місці», – резюмував Іван Юрик.

Нагадаємо, з 6 травня поїзд № 701/702 Львів – Чернівці курсуватиме до Луцька. Це допоможе розвантажити автошляхи та зменшити затори, які утворилися через обвал автомобільного мосту в селі Гайок на автодорозі Львів – Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus