USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Унікальна виставка сакрального мистецтва на Волині

23 Січня 2015 09:03
У Камінь-Каширському краєзнавчому музеї відбулось відкриття нової експозиції, яка презентує збірку сакрального мистецтва, церковних книг, тканин та начиння з І половині ХVІІ століття до кінця ХХ. В урочистостях з нагоди відкриття взяли участь музейники, священики та громадськість краю. Про це інформує «Музейний простір Волині».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УНІКАЛЬНА ВИСТАВКА РАРИТЕТНИХ ПРИКРАС - У ЛУЦЬКУ

Започаткована збірка ще в 2002 році під час експедиції Волинського краєзнавчого музею під керівництвом Володимира Александрович в Камінь-Каширський район. Тоді музею передали кілька ікон кінця ХІХ-початку ХХ століття з Осівецької церкви Святої Параскеви-П’ятниці й рукопис «Акафіст Преподобному Отцю нашому Іову Почаївському» з церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що в Камені-Каширському.

Згодом з Раковоліської церкви Благовіщення Пресвятої Богородиці передали ікони ХІХ століття «Святий Миколай» та «Печерська Богородиця з предстоячими Антонієм та Феодосієм», фелоні та єпітрахилі, що репрезентують зразки церковного шитва ХІХ століття, богослужбові книги, нагороди.

Із Запруддівської церкви Успіння Пресвятої Богородиці представлені ікони із вівтаря ХІХ століття, а «Святий Миколай» того ж періоду знаходиться на реставрації в ННДРЦУ в Києві. Є підстави вважати, що до цих ікон приходили молитись Косачі, які з 1902 по 1907 роки проживали в Запрудді.

Унікальними є фрагменти вівтаря І половини ХVІІ століття із Камінь-Каширської Різдво-Богородичної церкви, що походить очевидно з Камінського костьолу і є найстаршим католицьким дерев’яним різьбленим вівтарем на Волині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus