USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Уряд хоче залишити старі маршрутки у минулому

15 Січня 2021 14:58
У Раді зареєстрували урядовий законопроєкт, яким встановлюються нові вимоги до маршрутників: транспорт має бути доступним для пасажирів з інвалідністю та мати трекери, а перевізники – зберігати право на пільговий проїзд.

Про це повідомляє міністр інфраструктури Владислав Криклій, проєкт закону № 4583, передає Економічна правда.

«Прийняття цього законопроєкту дасть можливість нарешті вимагати від перевізників якості та залишити в минулому старі та рoзвалені автобуси», – коментує запропоновані зміни міністр.

Він зазначає, що за його ухвалення конкурси на маршрути повинні будуть проводитися через ProZorro: «Це відкрита та прозора конкуренція, а конкуренція завжди підвищує якість».

Також, ціна за кілометри, що обслуговуються, визначатиметься центральним органом виконавчої влади. За словами Криклія, це дозволить вимагати від маршрутників встановлення трекерів та валідаторів для електронної оплати".

У законопроєкті йдеться також про рівний доступ до автомобільного транспорту для всіх: транспорт має бути пристосованими для перевезення пасажирів з інвалідністю та інших маломобільних груп, мати зовнішнє звукове інформування про номер і кінцеву зупинку маршруту, а також звукове та візуальне інформування всередині салону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
К.лучанин Показати IP 15 Січня 2021 15:21
Ці Порошенкові - Свинарчукові жовті ур.ди БОГДАНИ давно треба утилізувати бо не витримують ніякої критики з технічної сторони! Хлопці набашляли грошей на їхньому виробництві у свій час і досить.
Анонім Показати IP 15 Січня 2021 15:22
А маршрутники, як завжди, покладуть болт на вимоги. Чинуші просто отримають собі в кишеню. Але було б добре, якщо вимоги будуть виконуватися
Остап Вакарчук Показати IP 15 Січня 2021 15:35
Мудре рішення, але чи воно буде втілене в життя.
Олег Показати IP 15 Січня 2021 16:48
У нас все як завжди: знову хтось "проштовхує" проект, щоб "роздеребанити" бюджетні кошти
ОлегМУМУ до Олег Показати IP 15 Січня 2021 17:20
Які бюджетні? Що ти мелеш?! Нові, охайні маршрутки- це дерибан? Ну то їздь собі у гробовозках від "Богдану"!!! Вам що не зроби - все не так! От нація пля...!!! :(
Богдан до ОлегМУМУ Показати IP 15 Січня 2021 18:16
По тій задумці пахне дерибаном. Ті самі гробовозки на новий лад від невдачників які через закон бажають втулитися в рибне місце. Класика жанру, скільки нив автозавод про інвестиції доки горе з пополам освоїв Богданів, там бід шумок держгроші проскакували. Все буде так само, дехто вже нашив кармани...
Петя Показати IP 15 Січня 2021 17:09
Топтання на місці. До нових вимог до маршрутників необхідно додати вимоги і до маршруток. Сучасний міський бус має бути оснащений електротягою, чи акамулятор, чи газ+акамулятор.
факт Показати IP 15 Січня 2021 17:18
Транспорт має бути комунальним і крапка! Ніяких приватних перевізників!
Фахівець Показати IP 15 Січня 2021 17:57
Повчіться у білорусів, які мають бути міські буси - електробуси . Не дарма вони атомку побудували. Наші тарантайки- це минуле сторіччя, це сором і неповага до себе.
К. лучанин до Фахівець Показати IP 16 Січня 2021 17:38
Ця влада все під ахмєтку робить, скоро найдорожча електроенергія в світі буде. Про які електробуси ви говорите ? Готуйтесь краще до нових цін на газ і електроенергію, і дивіться свіжі ролікі з спортзала.
Марія Іванівна, м. Л Показати IP 18 Січня 2021 10:50
Так, я з вами згідна щодо нових цін на комунальні послуги: газ, електроенергію, гарячу, холодну воду та підігрів води. Обійцяють після березня місяця в Україні приблизно з 01.04.2021 року різьке підняття та ріст ціни на енергоносії. МВФ наполягало ще в минулому році і заставляє Зеленського привести ціни на енергоносії до ріня цін у ЄС, бо не дадуть Україні ні копійки. А якщо не буде нового кредиту, то знову і знову наші урядовці заговорять про відсутність грошей у бюджету та у пенсійному фонді і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus