USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Уряд пропонує розширити перелік працівників, які підлягають бронюванню

21 Серпня 2022 07:30
В Україні можуть внести зміни в механізм бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану. А саме розширити перелік осіб, яким надають відстрочку від призову.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Кабмін вже підтримав таке рішення на своєму черговому засіданні 20 серпня, де також дозволили використовувати дані Дії за кордоном. Проте проєкт цього закону набуде чинності після прийняття Верховною Радою.

Можна буде бронювати працівників:

– органів державної влади та місцевого самоврядування. Проте це поширюється лише на людей, робота яких необхідна для забезпечення функціонування цих органів під час війни;

– підприємств та організацій, яким встановлено мобілізаційні завдання. Коли працівник залучений до виконання цих завдань;

– підприємствах, які виготовляють продукцію оборонного призначення. Також це може поширюватися й на виробництво продукції, що необхідна для задоволення потреб Збройних Сил України;

– підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

Також у цьому законопроєкті передбачали додаткові можливості для осіб, які не підлягають призову. Тепер вони все ж зможуть добровільно піти на службу.

Таку змогу надали:

– людям з інвалідністю;

– тимчасово непридатним до військової служби;

– заброньованим працівникам;

– жінкам і чоловікам, на утриманні яких перебуває від 3 дітей, батьки дітей з інвалідністю тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus