USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Уряд ухвалив план для програми ЄС на 50 мільярдів євро для України: що передбачає

18 Березня 2024 16:04
Уряд ухвалив план для Ukraine Facility, який є основою надання фінансової підтримки в межах програми, яка розрахована на 4 роки й має загальний обсяг 50 млрд євро.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, інформує УНІАН.

Він зазначив, що план містить структурні реформи, яким відповідають понад 100 квартальних індикаторів.

«Це європейські підходи до реформи державного управління, до боротьби з корупцією, до економічних та секторальних реформ в різних сферах: від енергетики та аграрної галузі. Крім того, у документі прописані наскрізні напрями як «зелений» перехід, цифровізація, євроінтеграція», – написав прем’єр.

Читати ще: Посли ЄС схвалили додаткові €5 млрд для допомоги Україні зброєю на 2024 рік

За словами Шмигаля, план розроблявся спільно з європейськими партнерами, аби посилити Україну та наблизити членство в ЄС. Найближчим часом документ буде передано на розгляд Єврокомісії.

«Завдяки реалізації реформ плану для Ukraine Facility Україна зможе отримати близько 16 млрд євро цього року. Дякуємо ЄС за допомогу та солідарність», – зазначив очільник уряду.

Програма підтримки України – що відомо

Наприкінці лютого Європарламент проголосував за створення фінансового інструменту для України Ukraine Facility обсягом у 50 млрд євро для підтримки нашої держави впродовж 2024-2027 років.

Перший транш обсягом 4,5 млрд євро має надійти в Україну вже в березні, а другий транш у розмірі 1,5 млрд євро надійде у квітні, повідомив виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus