USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Уряд змінив порядок компенсації роботодавцям за працевлаштування переселенців

13 Квітня 2022 07:31
Уряд змінив порядок надання роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування переселенців. Сума компенсації складає 6500 гривень.

Про це повідомили в Кабінет Міністрів України, передає 24 канал.

Згідно з документом уряду, це поширюється на роботодавців, які працевлаштували внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану. Зазначимо, що ці працівники отримують статус внутрішньо переміщеної особи після працевлаштування.

Ще раніше Кабмін схвалив порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування переселенців під час воєнного стану в Україні.

Компенсацію витрат надають у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавець сплачує податки, зокрема єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Водночас компенсацію не зможуть отримати роботодавці, які є бюджетними установами чи фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

До слова, США передали Україні допомогу від Центру лідерства. Йдеться про 18 спеціальних модульних будинків, які можуть забезпечити тимчасове проживання людей за будь-яких умов. Їх передадуть на Київщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Україна Показати IP 13 Квітня 2022 08:59
ще держслужбовців на мінімалку посадити і клоунів освітян на віртуальну заробітну плату

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus