USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Урок неепізодичної пам’яті пройшов у Волинському нацуніверситеті

4 Листопада 2008 14:39
На філологічному факультеті 30 жовтня відбулася організована бібліотекою Волинського національного університету імені Лесі Українки зустріч із відомою українською письменницею Любов’ю Голотою. Про це 4 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Поетеса, прозаїк, публіцист, журналістка, авторка багатьох книг – такою знають Любов Голоту шанувальники її творчості. Але суто емоційне враження від прочитаної книги чи статті було б неповним без живого спілкування з самим письменником. Тож присутніх (студентів і викладачів Лесиного вишу, відомих педагогів та колег письменниці по перу) цікавили ті духовні джерела, які покликали до життя Любов Голоту як митця.
Винуватиця свята, за інформацією офіційного сайту ВНУ, охоче розповідала про степовий край (сама вона родом із Кривого Рогу, що на Дніпропетровщині), дитинство, юність, батьків, своє становлення як людини й творчої особистості, перші опубліковані твори, розмірковувала над драматичною долею сучасного українського села, над роллю поезії в нашому прагматичному житті. Чимало уваги було приділено й роману Любові Голоти «Епізодична пам’ять», який цьогоріч був удостоєний Шевченківської премії. Голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Горик назвала цей твір «початком повернення не епізодичної, а безперервної пам’яті в літературу».
Слухачі мали нагоду почути поезію Любові Василівни як у виконанні самої авторки, так і в інтерпретації ведучої дійства – методиста бібліотеки ВНУ Світлани Кресак. Музичною кодою зустрічі став виступ тріо бандуристок «Диво-струни» (керівник – доцент Мирослава Сточанська) у складі Ольги Разумовської, Катерини Ковальчук та Наталі Никитюк-Чернецької.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus