USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Уряд Мальдів провів підводне засідання

18 Жовтня 2009 10:06
Кабінет міністрів Мальдівської республіки провів перше в історії підводне засідання, – повідомляють «Волинські новини».
Як пише Кореспондент, таким екстравагантним чином уряд країни намагається привернути увагу до проблеми зміни клімату.
Як відомо, Мальдівам загрожує затоплення, тому що рівень води на архіпелазі постійно піднімається. Частина островів може опинитися під водою вже до кінця нинішнього століття. Президент Мохаммед Нашид і його міністри розташувалися за столами, прикріпленими до дна ланцюгами. Серед коралів і обителів океану на глибині шість метрів урядовці спілкувалися за допомогою жестів. У ході засідання міністри підписали документ, у якому міститься заклик до всіх країн світу скоротити викиди вуглеводнів в атмосферу. Троє з 14 міністрів пропустили підводну нараду, оскільки двом з них занурення протипоказане за станом здоров\'я, а ще одна людина перебуває за кордоном.
Перед цим засіданням міністри пройшли курс дайвінгу тривалістю в кілька тижнів. Під час занурення кожного міністра під водою супроводжував інструктор з дайвінгу і охоронець. Президент Нашид має намір незабаром провести підводну прес-конференцію.
Довідково:
Мальдівські острови виступають над рівнем океану в середньому на 2,1 метра. Комісія ООН з питань зміни клімату передбачає, що до кінця століття рівень океану підвищиться на 58 сантиметрів. У результаті більшість з 1192 островів Мальдів можуть піти під воду. Населення Мальдів сьогодні становить близько 369 тисяч осіб.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus