USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

18 жовтня: події, факти, дні народження

18 Жовтня 2014 00:00
День народження 18 жовтня святкує директор комунального закладу «Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання Луцької міської ради» Віктор Самчук (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинника та бажає здоров’я, довголіття та нових здобутків. Світлих ідей, гарних людей поряд і нехай кожен день буде впевненим кроком вперед.

Іменини за православним календарем святкують Олексій, Петро, Григорій, Філарет та Матвій.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми.

Наша хроніка:

У 2012 році лучанин отримав перемогу на тату-фесті. Тату-майстер Андрій Луковніков взяв участь у «Best of the Day» у Львові.

А у 2010 році у Луцьку встановили рекорд з поїдання сала. Ковельчанин подужав кілограм українського натурпродукту за десять хвилин.

Про підводне засідання уряду Мальдів видання розповідало у 2009 році. Кабінет міністрів Мальдівської республіки провів перше в історії підводне засідання, аби у такий спосіб привернути увагу до проблеми зміни клімату.

Народилися:

Цього дня народилися французький філософ Анрі Бергсон, німецький актор театру та кіно Клаус Кінскі, американська тенісистка чеського походження Мартіна Навратілова, американський і бельгійський актор, сценарист і кінорежисер Жан Клод Ван Дам, єврейський письменник, один з лідерів сіоністського руху Володимир Жаботинський, українська легкоатлетка Леся Повх, німецький письменник Генріх Фон Клейст, російський письменник Кір Буличов, українська співачка Світлана Лобода.

Сталося:

1386 – відкриття університету Гайдельберга, найстарішого університету Німеччини.

1672 – підписали Бучацький мирний договір між Річчю Посполитою та Османською Імперією. Внаслідок його підписання Польща відмовилася від претензій на Правобережну Україну.

1851 – у Лондоні вперше виходить друком роман Германа Мелвілла «Мобі Дік».

1867 – Сполучені Штати Америки отримали у володіння Аляску, сплативши Російській Імперії 7,2 мільйона доларів. Цей день щороку святкують у штаті як День Аляски.

1918 - у Львові під час зборів українських депутатів австрійської Державної Ради і членів Палати Панів, українських членів галицького і буковинського сеймів було утворено Українську Національну Раду, яка очолила український національний рух в Австро-Угорській імперії.

1927 - у Великій Британії заснували радіомовну (згодом також телевізійну) компанію BBC.

1991 — Азербайджан проголошує незалежність від СРСР.

1994 – Верховна Рада України скасувала заборону Компартії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus