USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Уряд обіцяє зменшити кількість податків

9 Червня 2010 12:52
Кількість загальнодержавних податків, згідно з проектом нового податкового кодексу, зменшиться на дванадцять.

Про це інформує ТСН із посиланням на прем'єра Миколу Азарова.

«Ми суттєво зменшуємо кількість загальнодержавних податків - з 29 до 17, скасовується 10 місцевих податків, передбачено поетапне зниження податків на прибуток підприємств. У наступному році - з 25% до 20% і далі щорічно зменшення на один відсоток аж до 17% у 2014 році», - сказав прем’єр-міністр.

За його словами, також запроваджується стимулювання інвестиційного розвитку, і «значна увага приділяється стимулюванню розвитку малого підприємництва».

«Серйозно скорочуються витрати бізнесу на введення податкового обліку. Зокрема, зменшується кількість звітів, що подаються до податкових органів, організовується податковий та бухгалтерський облік», - розповів Азаров.

«Що найважливіше – це встановлюється прозорий і зрозумілий механізм взаємодії фіскальних органів і платників податків. Якщо узагальнити, то ми відмовились від усього застарілого та недієздатного», - похвалився прем’єр.

«Це інноваційний документ, це справжня податкова реформа, яка принципово покращить інвестиційний клімат України і внесе нашу державу у рейтинг економічних свобод і привабливості для ведення бізнесу», - пообіцяв він.

Пізніше детальніше податковий кодекс має презентувати міністр фінансів Федір Ярошенко.

Раніше віце-прем’єр Сергій Тігіпко заявив, що стратегічними цілями податкової реформи є зниження податкового навантаження і збільшення податкових надходжень.

«Досягнення стратегічних цілей податкової реформи буде реалізовано шляхом розробки і прийняття Податкового кодексу України, над яким ми зараз вже дуже активно працюємо», - сказав Тігіпко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus