USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В ISW назвали головну мету ракетної атаки Росії 9 березня

10 Березня 2023 08:24
Російські сили завдали найбільшого ракетного удару по Україні в 2023 році, ймовірно, лише для досягнення цілей державної пропаганди.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 9 березня.

Зазначається, що Міністерство оборони Росії назвало атаку «відплатою за теракти» у Брянській області 2 березня. При цьому, за даними аналітиків, вона ніяк не вплине та не покращить позиції Росії на передовій.

«Кремль, ймовірно, навмисно запустив ракети, які українська система ППО не може перехопити, щоб досягти результатів у російському інформаційному просторі, незважаючи на скорочення запасів таких ракет... Президент Росії Володимир Путін, ймовірно, використав ці мізерні запаси у безрезультатних атаках, щоб заспокоїти російські провійськові та ультранаціоналістичні кола, які переважною більшістю закликали його помститися за інцидент у Брянській області», – йдеться у звіті.

В ISW нагадали, що російські блогери та пропагандисти також розкритикували владу за те, що вони не змусили Україну «замерзнути» наприкінці лютого та на початку березня.

«Путін, ймовірно, спробував компенсувати ці наративи ще одним ракетним ударом, подібним до тих, які Росія провела восени 2022 року, використовуючи сучасні ракети, аби гарантувати деяку шкоду Україні», – зазначили військові експерти.

Однак більшість російських блогерів не підтримали удари 9 березня, зазначивши, що Кремлю необхідно докорінно змінити тактику їхнього завдання, враховуючи, що Україна пристосувалася до встановленої схеми атак.

Вночі у четвер війська РФ здійснили масовану повітряну атаку на Україну. Армія РФ запустила 81 ракету різного типу, у тому числі шість Кинджалів та вісім ударних безпілотників.

Зафіксовано прильоти у Києві, Одесі, Харкові, Житомирі та низці областей. Є жертви та поранені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 10 Березня 2023 09:08
Це однозначно їм виднiше. Всi ж дурнi однi вони розумнi.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus