USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Австрії врятували лижника, який 5 годин провів під сніговою лавиною

27 Грудня 2019 14:29
Австрійські гірські рятувальники врятували 26-річного лижника, який провів під сніговою лавиною п’ять годин, і назвали це «різдвяним дивом».

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BBC.

Ввечері на Різдво з поліцією зв’язався чоловік, який сказав, що 26-річний чоловік не повернувся з катання на лижах. Йому вдалося додзвонитися до лижника телефоном, але в слухавці він почув тільки потріскування на лінії.

Рятувальники з’ясували місце перебування лижника за допомогою його трансивера, що випромінює електромагнітний сигнал, через дві години. Чоловік був під метром снігу на схилі гори Плешніццінкен в північно-західній частині Верхньої Штирії.

Велика команда гірничорятувальної служби Грьобмінга і місцевої поліції відкопала його зі снігу і доставила в долину. Лижник страждав від переохолодження, але інших пошкоджень не мав.

Штефан Шрьок із команди рятувальників розповів, що випадки виживання після стількох годин під снігом трапляються в Австрії раз на 20 років. Якщо людину не знаходять протягом 15 хвилин після лавини, шанси на виживання невеликі, оскільки їй бракує кисню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus