USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Боголюбах під забудову незаконно роздали землі лісового фонду

14 Грудня 2016 14:07
Три гектари землі під Луцьком, яка належить до лісового фонду, Луцька РДА незаконно вилучила, щоб роздати під будівництво.

Про це стало відомо під час брифінгу заступника прокурора області Ярослава Голинського 14 грудня.

Цьогоріч прокуратура виявила факт незаконного вилучення земель лісового фонду на території Луцького району. Ці землі, площею 3 гектари, на території Боголюбської сільради надали фізичним особам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

Таке вилучення земель можливе лише за згодою Кабінету Міністрів України. Проте, Луцька райдержадміністрація, незважаючи на вимоги земельного законодавства, без згоди Кабінету Міністрів України незаконно розпорядилася земельними ділянками лісового фонду. До слова, вартість цих земель понад 800 тис. грн. Ці ділянки Луцька РДА роздала 26 громадянам, перевищивши свої повноваження.

Щоб повернути землі у державну власність в листопаді цього року прокуратура області пред’явила позовну заяву до Луцької районної державної адміністрації та 26 власників земельних ділянок про визнання недійсними розпорядження, державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення з чужого незаконного володіння.

Справу погодила Генеральна прокуратура і нині вона перебуває в суді першої інстанції, проте засідання ще не призначили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
знаю Показати IP 14 Грудня 2016 14:10
хі хі хі там філюк взят 5 участків
Це не там))) до знаю Показати IP 14 Грудня 2016 14:24
це ви не про той ліс думаєте)))До того ще недобралисья))
Анонім Показати IP 14 Грудня 2016 14:29
невже повернуть?
Гудема Показати IP 14 Грудня 2016 14:30
Це землі учасників ато,які можуть бути питаня
Анонім Показати IP 14 Грудня 2016 20:44
Невже дійшли до Боголюб давно вже треба було взятися.... А то коли вже все розвалилося вони взялися розслідувати... Там вже все куплено ... ніхто нічого не зробить.... Підніміть всі документи і не тільки це але і ставки поля..... Дивитись треба ретельніше, а не через грошову призму.....
Інженер Показати IP 14 Грудня 2016 22:36
О,то в Боголюбській сільській раді можна і до начальника дослужитися,там непочата цілина,є де прокурору розвернутися. Ті ділянки скоріше всього препродали,все по прокрученій схемі. На особливо цінних землях що в луцькому районі крутять. Той хто шукає завжди найде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus