USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Індії у разі одного хворого на COVID-19 блокують увесь під'їзд, – лікар з України

6 Квітня 2021 07:40
У Мумбаї (Індія) вводиться локдаун з новими правилами. У ньому 18 пунктів, деякі вельми нестандартні. Наприклад, в разі одного хворого блокується весь під’їзд будинку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав український лікар Олександр Кухарчук, доктор медичних наук, який працює в Мумбаї директором з досліджень ReeLabs – компанії з виробництва стовбурових клітин і їхнього використання в лікуванні COVID-19.

Нові правила діють з 5 квітня до 30 квітня. Нічна комендантська година – з 20:00 до 7:00. Збиратися разом можуть не більше 5-ти осіб (фактично, це середня міська індійська сім’я), – уточнює Кухарчук.

«Якщо хтось захворіє, то всі, у кого квартири в цьому під’їзді, будуть заблоковані наглухо! Їжа та вода під двері, сиди 2 тижні. Якщо це не співтовариство з багатоповерхових будинків, а вулиця з приватними будинками, то блокується весь квартал!» – пише лікар.

Закрито всі магазини, крім продовольчих і аптек. Винні магазини з віскі, вином і пивом до продуктових не належать – автоматично вводиться «сухий закон».

Введено сувору ізоляцію у вихідні – заганяти тих, хто вийшов на вулицю в суботу-неділю, дозволено палицями.

Закрито офіси і школи, вся інфраструктура побуту і відпочинку – перукарні, спортзали, кінотеатри, пляжі, парки і релігійні місця.

Водночас дозволено вести сільськогосподарську діяльність, будівельні роботи, друк та розповсюдження газет – у звичайному режимі. Дозволені зйомки фільмів і серіалів без скупчення людей і з обов’язковими сертифікатами тестів для всього знімального персоналу. Всі види громадського та приватного транспорту працюватимуть, як зазвичай, а ось для таксі квота – 50% пасажирів.

Кухарчук так само уточнює, що всі ці правила виконуватимуться під пильним контролем поліції і місцевої влади.

Професор підкреслює, що у Мумбаї, де одночасно проживають, навчаються, працюють понад 40 млн осіб, проблем з ліжко-місцями в лікарнях, обладнаними стаціонарною подачею кисню, немає.

«У підготовлених державних лікарнях заповнено 25% «ковідних» місць. У приватних госпіталях більше – до 60% місць. Проте локдаун запроваджується, але не за орієнтуванням на те, скільки залишилося вільних «ковідних місць», а за добовою захворюваністю. Напередодні у Мумбаї за 1 день було зареєстровано більше 11 000 нових випадків захворювання – найбільше за один день з моменту початку спалаху в країні», – пише Кухарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сс Показати IP 6 Квітня 2021 09:02
А в Європі зарплата 5000 євро і продукти дешевші..
Бб до Сс Показати IP 6 Квітня 2021 09:23
Поводили б ви себе цивілізовано і якби країна жила по Законах, то і вас би таке було!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus