USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Естонія продовжила локдаун майже до кінця квітня

30 Березня 2021 20:48
Уряд Естонії вирішив продовжити коронавірусні обмеження, які діють у країні, до 25 квітня.

Про це повідомила у вівторок в інтерв’ю ERR міністр освіти і науки Лійна Керсна, пише Укрінформ.

«Всі обмеження, які діють на сьогодні, рішенням уряду продовжено до 25 квітня. Через два тижні, тобто 13 квітня, уряд про всяк випадок у поточному порядку перегляне ці обмеження, щоб визначити, чи не з’явиться привід у чомусь їх послабити», – сказала Керсна.

Вона зазначила, що наукова рада запропонувала уряду з 26 квітня, коли закінчаться шкільні канікули, розглянути можливість поступового відкриття шкіл у тих регіонах Естонії, де показники інфікування нижчі.

«Разом з тим, як уже показала практика, після шкільних канікул щоразу знову піднімалася легка хвиля інфекції. У зв’язку з цим переконливо прошу батьків школярів майбутні весняні канікули провести в родинному колі, на свіжому повітрі й утриматися від закордонних поїздок», – додала міністр освіти.

Масштабні обмеження для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції були зпроваджені в Естонії з 11 березня.

У період їх дії закриті всі магазини, за винятком продуктових, аптек, зоомагазинів, автозаправок і деяких інших торговельних точок, які торгують товарами першої необхідності.

Підприємства громадського харчування можуть продавати їжу лише на винос.

На підприємствах сфери послуг діє вимога 25-відсоткової заповнюваності.

Спортом можна займатися лише на вулиці, де знову діє вимога «2+2».

Усі публічні заходи заборонено. На вулиці дозволяється проводити збори і релігійні заходи, якщо в них бере участь не більш як 10 осіб.

Школи повністю переведені на дистанційне навчання. Дітей у дитячі садки рекомендовано приводити лише в разі крайньої необхідності.

Обмеження спочатку були запроваджені до 11 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus