USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Ірані демонстранти палили прапори та долари США через американські санкції

5 Листопада 2018 07:40
У Тегерані та інших містах Ірану в неділю, 4 листопада, пройшли масові демонстрації проти Сполучених Штатів.

За даними іранської влади, у протестах взяли участь мільйони людей, передає DW.

Перед будівлею колишнього посольства США в Тегерані протестувальники спалювали портрети президента США Дональда Трампа, американські прапори та доларові купюри.

"Наше послання цьому дивному президенту США: пане Трампе, ніколи не погрожуйте Ірану", - заявив генерал "Корпусу вартових Ісламської революції" Мохаммад Алі Джафарі. Він також заявив, що "економічна війна" Вашингтона є новою спробою повалення Ісламської республіки, але Іран переможе.

Зазначається, що протестний марш спочатку був присвячений річниці штурму посольства США в Тегерані в 1979 році радикальними іранськими студентами. Мітинги з нагоди цієї події проходять в Ірані щороку. Але нинішні протести відбулися на тлі нових санкцій, які США запроваджують проти Ірану.

Санкції США, спрямовані насамперед проти нафтової та банківської сфер Ірану, будуть запроваджені 5 листопада. Попри ці заходи, Вашингтон дозволить вісьмом країнам тимчасово купувати нафту у Тегерана без ризику санкцій. Серед цих винятків немає жодної країни, що входить до Європейського Союзу. Тим часом Євросоюз заявив, що європейські країни зобов'язалися працювати для збереження та підтримки співпраці з Іраном.

Як повідомлялося, Вашингтон, розширивши санкції проти Ірану, вимагав від держав-союзниць припинити купувати іранську нафту та погрожував санкціями щодо компаній, що співпрацюватимуть з Іраном. На початку травня 2018 року Трамп оголосив про вихід США зі спільної угоди, укладеної 2015 року між Іраном, Сполученими Штатами, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною. Вона передбачала виконання Тегераном кроків щодо обмеження своєї ядерної програми в обмін на скасування санкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus