USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Трамп не пішов на ескалацію конфлікту з Іраном попри напад на військові бази

8 Січня 2020 21:12
Президент США Дональд Трамп не став іти на військову ескалацію з Іраном попри атаку на бази в Іраку, де розміщений американський контингент.

Це випливає з його заяви після ракетних ударів Ірану по американських базах в Іраку, повідомляє «Європейська правда».

Трамп на початку свого виступу наголосив, що в результаті ударів Ірану громадяни США не постраждали, а самим базам було завдано мінімальної шкоди.

Фактично, єдиною відповіддю на удари Ірану стануть анонсовані Трампом жорсткі економічні санкції, які триватимуть доти, поки Іран не змінить свою поведінку.

При цьому суть санкцій президент США не уточнив.

Трамп також закликав учасників ядерної угоди з Іраном відмовитися від неї, як це зробили США і разом працювати над новою угодою.

«Ми всі повинні працювати разом, щоб укласти угоду з Іраном, яка зробить світ більш безпечним і мирним місцем», – сказав він.

Окрм того, президент США заявив, що проситиме про більш активну участь НАТО у врегулюванні ситуації на Близькому Сході.

Він наголосив на значній військовій потузі США, зазначивши, що Вашингтон не хотів би давати їй хід.

«Поки я є американським президентом, Іран не матиме ядерної зброї» – наголосив водночас Дональд Трамп.

Нагадаємо, відразу дві військові бази в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент, були атаковані минулої ночі, причому уряд Ірану офіційно підтвердив, що це був його напад і готуються інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
124 Показати IP 8 Січня 2020 21:22
А хто генерала вбив?
Держдеп Показати IP 8 Січня 2020 22:42
Бо вони не попали по базі,їхні ракети впали неподалік у пустелі. Навряд би хтось хотів у світі попасти по базі ВМС США.
Українець до Держдеп Показати IP 9 Січня 2020 00:35
Підлизуй своїм заокеанським господарям в іншому місці. Іран - це не Ірак. І піндоси добре розуміють, що отримають на горіхи добряче, бо самі його озброювали. Вони ніколи не визнають, що їм добряче влупили і їх військові загинули, а бази знищені. Бо такі самі, як і росіяни - імперія, яка боїться, що через невдоволення смертями військових через дурість президента чи конгреса може початись щось на кшталт майдану всередині країни, як це було в часи В'єтнаму. Тихенько жмуриків завезуть додомцю, рідним компенсаціями роти позатикають і все. Як Росія на Донбасі. А потім у штатах свої ж ЦРУшники можуть зробити ще одне 11-е вересня, щоб був привід для нападу на Іран. Чекаємо...
Павлик Морозов Показати IP 9 Січня 2020 09:13
Не треба ля-ля. Д. Трамп просто застяв. Маджахеди ще помстяться за свого генерала, пройде три місяці і ми згадаємо цю трагедію гучними терористичними актами в Америці. Так завжди було.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus