USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Іспанії через коронавірус помили хлоркою пляжі: загинуло багато місцевих тварин

29 Квітня 2020 23:18
Влада іспанського курорту Саара-де-лос-Атунес вирішила помити пляжі хлоркою, перед тим як пустити на них дітей, які шість тижнів сиділи на карантині. Після заяв екологів про страшний удар по довкіллю, влада визнала своє рішення помилковим.

Про це повідомляє Бабель з посиланням на BBC.

За день до прибуття дітей влада курортного міста встигла обробити хлорним розчином близько двох кілометрів узбережжя, що, за словами місцевих волонтерів екологічного руху, знищило всіх тварин, які за час карантину встигли облюбувати пляжі. Шкоди завдав не тільки хлор, але й колеса тракторів з оприскувачами, що чавили гнізда птахів.

«Відбілювач використовується як дуже потужний дезінфекційний засіб. Логічно, що його використовують для дезінфекції вулиць і асфальту, але тут шкода була неймовірною», — заявила активістка Марія Долорес Іглесіас, яка стала свідком спустошення пляжів.

Вона також підкреслила, що подібні заходи не лише антиекологічні, але й просто божевільні, оскільки коронавірус переносять люди, яких не було на пляжах.

Місцевий чиновник Агустін Конехо визнав, що рішення влади було помилковим, але його ухвалили з найкращих намірів.

Регіональний уряд запропонував штрафувати місцеву владу за подібні дії, а Грінпіс порівняв інцидент з ідеєю Дональда Трампа робити ін’єкції дезінфекторами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Andrij Показати IP 30 Квітня 2020 08:28
Да испанцы вообще очень умный народ.....
Грета Тумблер Показати IP 30 Квітня 2020 10:15
Что-то мне кажется, что не испанцы исполняли это тупое решение...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus