USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Італії археологи знайшли понад два десятки давньоримських бронзових статуй

11 Листопада 2022 00:22
В Італії археологи знайшли понад два десятки бронзових статуй давньоримських часів.

Про це пише Бабель з посиланням на CNN.

Це сталося в місті Сан-Кашано-дей-Баньї у провінції Сієна, приблизно за 160 кілометрів на північ від Риму. Археологи досліджували тамтешні руїни стародавньої лазні з 2019 року.

«Це дуже важлива, виняткова знахідка», – сказав координатор розкопок Якопо Таболлі.

За його словами, статуї Гігеї, Аполлона та інших греко-римських божеств прикрашали святилище, також їх занурювали в термальні води під час ритуалу, «імовірно, приблизно в першому столітті нашої ери».
Команда Таболлі знайшла 24 великі статуї, а також кілька менших статуеток. Матеріал, з якого вони зроблені, свідчить, що вони належали мешканцям елітних стародавніх поселень.

Міністерство культури Італії повідомило, що статуї відправили в реставраційну лабораторію у місті Гроссето. Згодом їх виставлять у новому музеї в Сан-Кашіано.

Нагадаємо, у Єгипті археологи розкопали стародавній тунель, який може вести до гробниці Клеопатри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus