USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Італії археологи знайшли унікальний 2000-річний храм під водою

7 Грудня 2022 00:39
Затоплений храм, який збудували приблизно 2000 років тому, виявили в затоці Поццуолі (Італія) на протилежному боці стародавнього «Міста гріхів».

Про це повідомляє Newsweek, передає ТСН.

Стародавнє місто, яке називалося Баї, було гральною зоною для римської еліти в період розквіту імперії. Заможні римляни зводили на цьому місці розкішні вілли.

Місто затопило через те, що архітектори обрали невдале місце для його будівництва. Через вулканічну активність у затоці Поццуолі місто поступово йшло під воду.

Археологи вважають цю місцевість дуже цікавою для досліджень. Римляни заснували його 194 року до н.е. на місці давньогрецької колонії. Вони скористалися перевагою природного зміцнення та побудували комерційну гавань.

Наразі археологи планують створити докладну карту місцевості й підводних структур. Для цієї мети використовуються дрони та знімки у високій роздільній здатності.

Нагадаємо, у Ньюфаундленді (провінція Канади) археологи виявили особливий артефакт. Тут знайшли золоту монету віком сотні років. Монету планують виставити на огляд після вивчення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus