USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Встановив рекорд: чоловік прожив під водою понад 70 днів

15 Травня 2023 23:45
Професор Джозеф Дітурі прожив 74 дні в підводному будиночку Жюля, який перебував на дні лагуни глибиною понад 9 метрів у Кі-Ларго, штат Флорида.

Про це пише ТСН з посиланням на The Metro.

Чоловік вирішив залишитися у своєму водяному притулку до 9 червня, щоб досягти позначки 100 днів.

«Сьогодні я побив світовий рекорд, перебуваючи під водою. Цікавість до відкриттів привела мене сюди. Моя мета від першого дня полягала в тому, щоб надихати майбутні покоління, брати інтерв’ю у вчених, які вивчають життя під водою, і дізнаватися, як людський організм функціонує в екстремальних умовах», – сказав він.

Доктор Дітурі увійшов до підводного готелю з двома спальнями (колишній центр морських досліджень), що на дні океану, 1 березня в рамках так званої місії «Нептун 100», яка поєднує медичні та океанічні дослідження, а також освітню діяльність.

Попередній рекорд було встановлено двома професорами з Теннессі, Брюсом Кантреллом та Джесікою Фейн, у тому ж місці 2014 року.

Додамо, у Будапешті 63-річний угорець та всесвітньо відомий акробат Ласло Сімет-молодший став першим у світі, хто перетнув Дунай на натягнутому канату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus