USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Італії через посилений карантин є загроза голодних бунтів на півдні країни, – ЗМІ

29 Березня 2020 21:20
У південних регіонах Італії, де через тотальний карантин багато людей, які одержували зарплату в конвертах, залишилися без засобів існування, існує велика небезпека виникнення заворушень і повстань. У містах вже звучать заклики до розграбування супермаркетів. Влада заявляє про необхідність запровадження гарантованого доходу.

Про це повідомляє римський кореспондент іспанської газети АBC, передає Страна.

«Існує небезпека заворушень і повстань, спонтанних і організованих, перш за все на півдні Італії, де велика частка тіньової економіки і всеохоплюючий вплив організованої злочинності є основними факторами ризику», – цитують журналісти дані зі звіту служб держбезпеки Італії.

У Сицилії і в інших південних регіонах Італії починають лунати заклики до розграбування супермаркетів, так як більшість отримували зарплату в конвертах. Люди не можуть просити про допомогу і залишаються без засобів для існування через тотальний карантин. Кількість таких нелегальних працівників оцінюють у більш ніж чотири мільйони людей.

Міністр у справах південних регіонів Італії Пеппі Провенцано заявив в інтерв’ю італійській газеті La Repubblica про необхідність звернути увагу на південь, так як «він може вибухнути».

«Потрібно діяти швидко, є ризик для збереження демократії. Необхідно поширити гарантований дохід [на більшу частину населення]», – сказав Провенцано.

«Народ голодує», – повідомляють служби держбезпеки Італії. У Палермо організована злочинна група з 20 осіб з’явилася в супермаркет, набила візки продуктами, і відмовилася платити.

«Досить сидіти вдома, у нас немає грошей, щоб заплатити, нам потрібно їсти», – голосно кричали вони.

У Палермо і інших містах Сицилії поліція взяла під охорону супермаркети. Майже не проходить і дня без того, щоб в Південній Італії не траплялося нападів на аптеку. Мер Палермо з цього приводу сказав: «Поруч з тими, хто переживає кризу в неспокої, але з гідністю, є групи шакалів і професійних бунтівників, які підштовхують до насильницьких дій. Окремі особи з гордістю заявляють про свою причетність до мафії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Andrij Показати IP 29 Березня 2020 21:39
Добре що в нас зарплата не в конвертах а все чесно на карточку....
Голодний Показати IP 29 Березня 2020 21:40
Нічого, незабаром і тут будуть!!!
+++ до Голодний Показати IP 30 Березня 2020 09:28
Від голоду і бунтів помре більше людей, ніж від грипу. На це і розрахунок цього недолугого карантину.
Роль Показати IP 29 Березня 2020 21:44
В нас скоро так само буде
Дон Томмазіно Показати IP 29 Березня 2020 21:51
В Україні все буде серйозніше. Тут немає авторитетів . Бандитські зграї і мародерство. На поліцію годі розраховувати.
КЛВ Показати IP 30 Березня 2020 02:51
Сміялись що консервації роблять та картоплю закуповують? Все завжди можна у супермаркеті хоть в дві годині ночі купити?
мммм Показати IP 30 Березня 2020 03:19
Я взагалі не розумію карантину,для чого він. Інфекції і віруси завжди були і пострашніші.Це просто грип,який забере не більше людей , як їх померло в січні цього року 2020,може тоді вже був пік цієї хвороби.. В середньому в Україні кожен день помирає біля 1600 людей .Цей карантин вб'є більше людей без грошей,без повноцінної їжі,без роботи,без висококваліфікованої медицини.Як заїзджали люди додому на границі --- це просто жах.Без карантину не було ХВОРИХ,а з карантином чомусь їх кількість збільшується.
мммм Показати IP 30 Березня 2020 03:24
З такими заходами по світі більше людей вмре від карантину,НІЖ ВІД САМОГО ВІРУСУ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus