USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

В Італії вулкан Етна почав фонтанувати лавою

14 Серпня 2023 12:53
Вулкан Етна в Італії почав вивергати лаву.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The watchers.

Виверження почалося ввечері 13 серпня у південно-східному кратері Етни. Активність швидко збільшилася, і вулкан почав вивергати фонтани лави. Місцеві мешканці також помітили потік лави, що спускається південним схилом одного з кратерів.

Через збільшення активності обсерваторія вулкана Етна підвищила колірний код для авіації з жовтого до помаранчевого, а потім до червоного рівня.

Повідомляють, що в місті Ріфуджо Сапієнца спостерігали випадання попелу. Сьогодні вранці активність вулкана Етна дещо знизилася.

Вулкан заввишки 3330 метрів може прокидатися кілька разів на рік, викидаючи лаву та попіл високо над середземноморським островом. Останнє велике виверження відбулося в 1992 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus