USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На Канарах стався новий землетрус, частина вулкана на Ла-Пальмі зруйнувалася. Відео

24 Жовтня 2021 11:50
На іспанському острові Ла-Пальма (Канарські острови) в суботу, 23 жовтня, стався потужний землетрус, фахівці оцінили його магнітуду в 4,9. Явище стало найпотужнішим за останні кілька місяців.

Через нього частково завалився головний конус вулкана Кумбре-В'єха, який продовжує вивергатися на острові, повідомляє Obozrevatel з посиланням на El Pais.

Як зазначається, після землетрусу лава стала виходити на поверхню інтенсивніше.

Науковий комітет Спеціального плану захисту від вулканічних ризиків Канарських островів (Pevolca) підтвердив цю обставину. Його представник Мігель Анхель Моркуенде зазначив, що осередок землетрусу – на північному заході, за 144 км на захід від Ла Лагуни – на глибині 38 км.
Найближчий до епіцентру населений пункт (14 км) – Лос Ланос де Аріжане. Відомостей про жертв і руйнування поки не надходило.

За останні півтора місяця на острові відбулося кілька десятків тисяч землетрусів, сейсмічна активність почалася за два тижні до початку виверження. За 23 жовтня зафіксували кілька десятків підземних поштовхів. З них понад десять магнітудою вище трьох.
Як ми писали, 19 вересня на іспанському острові Ла-Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, почалося виверження вулкана Кумбре-В’єха. Зруйновано не менше 185 будівель, евакуйовано понад 5700 осіб. За словами вулканологів, лава з вулкана, що вивергається на Канарських островах, досягла океану. Унаслідок руйнівної дії стихії вже зруйновано майже 900 будівель.

Пізно ввечері 28 вересня потік лави досягнув океану та відтоді, застигаючи, поступово збільшує площу острова. Лава вже покрила площу, що перевищує 25 футбольних полів. На початку жовтня обвалилася північна сторона кратера вулкана, викликавши вражаючі вибухи. Внаслідок цього потік лави посилився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus