USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Італії захопили яхти російських олігархів Мордашова і Тимченка

5 Березня 2022 07:58
Фінансова поліція Італії арештувала яхти російських мільярдерів з оточення президента РФ Володимира ПутінаОлексія Мордашова та Геннадія Тимченка. Ця операція стала частиною заходів щодо заморожування активів на суму 140 мільйонів євро, які проводить Міністерство економіки цієї країни в рамках санкцій через розв’язану Кремлем війну в Україні.

Про це у п’ятницю, 4 березня, повідомило італійське видання Repubblica, передає ТСН.

Яхта Олексія Мордашова «Леді М» – це розкішне судно довжиною 65 метрів, вартістю від 55 до 65 мільйонів доларів. Її було спущено на воду в 2013 році на американській верфі Palmer Johnson. З екіпажем до 14 осіб яхта може прийняти до 12 гостей у 6 каютах.

Дещо скромнішою є вилучена у Геннадія Тимченка яхта «Лена» – човен довжиною 40 метрів і вартістю 50 мільйонів доларів.

Російський бізнесмен Мордашов, президент металургійної групи «Северсталь», володіє капіталом 23 мільярди євро і є одним із наближених до президента Росії багатіїв. Геннадій Тимченко є власником «Волга Груп» з активами 11,1 млрд доларів.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо раніше повідомив про ухвалене рішення щодо конфіскації майна російських олігархів на території країни на суму 140 мільйонів євро.

Щоб виявити активи російських мільярдерів з оточення Путіна в Італії, було скликано Комітет фінансової безпеки – орган, до складу якого входять представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ, Банку Італії, Відділу фінансової розвідки, карабінерів та Національного управління боротьби з мафією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus