USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

В Ізраїлі розробили підводного робота для пошуку риби

31 Серпня 2023 00:47
Група дослідників із Хайфського університету (Ізраїль) розробила автономного підводного робота для пошуку риби.

Як передає Укрінформ, про це Israel21c заявив професор вишу Рое Діамант.

«Ми розробили робота, який завдяки активному гідролокатору виявляє рибу та оцінює її розмір і біомасу, що є важливим, коли йдеться про розуміння кількості риби в морі», – сказав він.

За його словами, нині рибалки зазвичай закидають сіті у воду в місцях, де, на їхню думку, може знаходитися риба, або тягнуть за судном ці сіті.

«Зрештою вони ловлять багато риби, яка для них не важлива, а також морських черепах, іноді дельфінів і маленьких рибок, яких заборонено ловити. Екологічна шкода дуже значна від цих методів. Якби у них була технологія, яка б могла сказала: «Ви шукаєте тунця – ось територія, яку вам потрібно перевірити», рибалка міг би діяти більш екологічно способом для морської системи», – пояснив Діамант.

Зазначається, що ці підводні роботи-поплавці автономно змінюють своє місце завдяки течіям і можуть контролювати свою глибину, рухаючись у воді вгору та вниз, змінюючи свій об’єм. Їхні акустичні датчики поглинають відблиски від чого завгодно – від морського дна та риби.

Кожен робот може безперервно працювати протягом п’яти днів. Потім він повертається, і оператор може відстежити його через GPS і підібрати з води.

Вартість одного апарату дорівнює 1 000 доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus