USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Луцьку торік освоїли майже 50 мільйонів «ковідних» коштів

17 Лютого 2021 19:24
Торік Луцька міська рада виділила на боротьбу з коронавірусом 80 мільйонів, з них освоїли 50. Зокрема, 30 мільйонів – на покращення матеріально-технічної бази закладів, а 20 скерували на додаткові витрати закладів охорони здоров’я (доїзд медиків, антисептики, засоби захисту).

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому 17 лютого.

Під час обговорення виконання бюджетів приєднаних до Луцька сільських рад член виконкому Олег Чернецький поцікавився, чому сільським радам вдалося виконати свої бюджети, а Луцьку – ні. Як пояснив Луцький міський голова Ігор Поліщук, на невиконання бюджету, крім недонадходжень через карантинні обмеження, вплинули і додаткові витрати. Адже місто виділило чималі кошти на боротьбу з коронавірусом.

Нагадаємо, на ці потреби з ініціативи нардепа від Луцька Ігоря Палиці з бюджету міста виділили 60 мільйонів гривень, 60 мільйонів також виділила обласна рада, ще близько 20 мільйонів гривень виділив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Читати ще: «Сьогодні час всім скинутись»: Ігор Палиця виділяє 20 млн на боротьбу з коронавірусом і закликає інших

Зі слів Ігоря Поліщука, із 60 мільйонів, які виділила міська рада на закупівлю медичного обладнання, освоїли близько 30 мільйонів гривень. Додатково ще 20 млн місто виділило на організацію довезення медиків (в час, коли не працював громадський транспорт), придбання засобів захисту, дезінфекторів, антисептиків, на доплати медикам, на харчування тим, хто чергував на постах. Тобто торік освоїли з міського бюджету близько 50 мільйонів гривень з 80-ти.

«З держбюджету профінансовані копійки. Якщо говорити про покращення матеріально-технічної бази лікарень, кисневі точки, апарати ШВЛ, кисневі концентратори, томографи – це все купувалося за кошти міського бюджету. Єдине, наприкінці року надійшли невеликі кошти на кисневу підготовку», – зазначив посадовець.

Олег Чернецький поцікавився, чи може місто, так би мовити, «виставити рахунок» держбюджету, адже в Україні є «ковідний фонд», який навіть на дороги витрачали. Однак такої практики немає.

«Ковідний фонд великий, і було виділено кошти навіть на дороги. Чи є юридична можливість, щоб компенсувати місту ці витрати?» – поцікавився він.

Проте, як зауважив Ігор Поліщук, такі претензії державі – це безперспективна справа. А чому саме так витратили державний ковідний фонд, варто питати у прем’єр-міністра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus