USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

В Міністерстві луцький перинатальний центр не оцінили

10 Листопада 2014 14:08
Довгобуд, який щороку обіцяють завершити, - Волинський обласний перинатальний центр - у Міністерстві охорони здоров’я вважають непродуманим проектом.

Про це стало відомо під час прес-конференції виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я Василя Лазоришинця.

Зокрема, від повідомив, що в галузі охорони здоров’я України є чимало довгобудів, які не є підконтрольні Міністерству, це зокрема, новий корпус Охматдиту. Він підпорядковувався Інвестиційному фонду, і щоб його добудувати, необхідні десятки мільйонів гривень. І подібних об’єктів в регіонах чимало.



Також в Україні були прецеденти, коли в обласних центрах починали будувати перинатальні центри. А пологові будинки ліквідовували, хоч згадані центри ще не були створені. Таке сталося в Чернівцях, де, до прикладу, породіллі туляться в хірургічному відділенні, в перинатальному центрі – голі стіни, а дороговартісне обладнання - на складах.

Міністр зауважив, що проекти будівництва перинатальних центрів – ідея кількарічної давності, і не зовсім доцільна в такому вигляді, як вона впроваджувалася, хоч і хороша. Він згадав і Луцьк, де, нагадаємо, вже не один рік будується перинатальний центр. До слова, довгобуд нещодавно інспектувала місцева влада. Аби його ввести в експлуатацію, потрібно ще 64 мільйони гривень.

«Будівництво перинатальних центрів – хороша ідея, але вона мала відбуватися під спільним керівництвом. А в деяких лікарнях були закриті пологові будинки, а тим часом у Івано-Франківську центр досі недобудований. В Луцьку – шикарна дитяча лікарня закривається і переноситься в інше місце», - додав він.

Згодом Міністра попросили уточнити про Волинський перинатальний центр і його долю, і чи буде таки його фінансування. Однак, Василь Лазоришинець лише прокоментував факт самого будівництва.

«З приводу перинатального центру в Луцьку я багато не можу сказати. Знаю, що там замість того, щоб перебудувати обласну дитячу лікарню, яка була однією з кращих в Україні, винесли за місто і почали будувати», - сказав Міністр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 14:19
Міністр, що з дуба впав?.... Як можна верзти на публіку те, про що він і близько не знає... Сором! А чи треба перинатальний центр - хай спитає тих хто прагне бути мамами....
ВОНО до Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 17:58
цей центр будували за вказівкою кривавого Януковича, тому всі свідомі патріоти повинні прагнути його ліквідації, Слава Майдану!!!Небесна сотня з нами
амно до ВОНО Показати IP 10 Листопада 2014 19:22
А за вказівкою цієї влади що будують?:))) У людей вже мізки розтаяли зовсім...
Лісник до ВОНО Показати IP 11 Листопада 2014 09:29
Слава. Хай "гідні" люди народжують в лісі. Тут всі є умови. Скоро взагалі в ліс переїдемо жити, там ж і революції будемо проводити.
101 до Анонім Показати IP 12 Листопада 2014 00:50
Він напевно родич Льоні Космоса.
Волинянин Показати IP 10 Листопада 2014 14:20
Ось такі ід*оти при владі!
Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 14:29
О-то обрали владу і призначили таких міністрів, що лише по пресухам ходять і у кабінетах просижують, а підняти одне місце і приїхати подивитись, вникнути у суть питання - а воно їм треба? Ляпає те, що хтось вніс в вуха! Ганьба!!! Ой гнати того Яценюка поганою метлою треба! Він голова над всіма міністрами і підмастер'ями!!! Як і кого будуть тоді наші жіночки народжувати, хто їм буде допомагати??? Ця влада? Ніколи!!!
не зрозуміло Показати IP 10 Листопада 2014 14:36
Яка в Луцьку "шикарна дитяча лікарня закривається"? Куди переноситься? Що мається на увазі? Можливо, міський пологовий будинок закриється після введення в експлуатацію перинатального центру? Таке враження, що цей ідіот не володіє ніякою інформацією. Чи це видання подає інформацію в такій ребусній "упаковці", що й здогадатись важко?
обс Показати IP 10 Листопада 2014 14:49
повна нісенітниця,абсолютно не володіє ситуацією. і це міністр.Це ж треба кількома дурними фразами так скомпрементувати владу. Прокт до речі проходив погодження в міністерстві..на всіх селекторах по перинатальних біля богатирьовоі сидів міністр
Не зрозуміло Показати IP 10 Листопада 2014 15:08
Зі слів цього так званого міністра будівництво перинатального центру - це якесь непорозуміння, підпільний обєкт? Водночас, він будується за рахунок державного бюджету. Цікаво, коли перестануть ставити на посади цих неуків, які, як рояль, невідомо, з яких кущів викотились?
Анонім Показати IP 10 Листопада 2014 15:10
Ось так вони все будуть будувати! "Новий корпус Охматдиту під загрозою руйнування" Напередодні зими дороге устаткування будівлі може постраждати через недобудований дах. Через відсутність коштів у бюджеті новий корпус Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ (Київ) під загрозою руйнування. Про це в коментарі розповіла член Опікунської Ради лікарні Оксана Романюк. "Фінансування корпусу, якого чекають діти всієї країни, припинилося з кінця минулого року. Верх затягнули плівкою і забили дошками, при цьому на нижніх поверхах уже встановлено унікальне і дуже дороге об'ємне обладнання, яке закладалося при будівництві. Усі дірки в даху закрили, вода туди нібито не повинна пройти. Але ж це не серйозно", - розповідає жінка.
я Показати IP 10 Листопада 2014 15:31
Правильно сказав міністр, і не треба /гнати/ тим, що претендували на пости.... Перинатальний будувався покійним для Загребельноі, з помпою, а зараз інші люди і інші задуми. Треба було продумувати багато речей. І відносно пологового і відносно обласноі дитячоі. А то стільки вбехали грошей, та і кінця краю не видно, але откати, прикати.....
головка від патефону до я Показати IP 10 Листопада 2014 16:08
Випий йаду "розумник"!:)
я до головка від патефону Показати IP 10 Листопада 2014 18:05
Ти головка, але не від патефону....
ми до я Показати IP 10 Листопада 2014 19:20
Ти написав - тебе оцінили, йди гуляй!:)
фак Показати IP 10 Листопада 2014 16:56
Ось що ці міністри творять: "Незважаючи на всі переконання, що курс долара не перевищить позначки в 16 гривень, вже сьогодні наприкінці торгів на міжбанку його продають по 15,90 гривень. Завтрашній максимальний курс долара в касах комерційних банків який вони зможуть виставити становить 15,985 гривень". До виборів нічого не робили, тримали, а тепер - отримуйте...
для людей Показати IP 10 Листопада 2014 19:44
З даного будIвництва вкрадено Чорнухою 20 млн грн, через нiбито проведенi роботи фiрмами Курченка
Анонім до для людей Показати IP 10 Листопада 2014 19:52
Грошей там вкрадено і поділено багатьма....
обс до для людей Показати IP 10 Листопада 2014 21:10
і як тільки ти так чітко порахував

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus