USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У нашій країні лише троє людей збудували легкоатлетичні арени за свій кошт, – Ігор Гоцул

16 Липня 2019 10:06
Лише троє людей в Україні побудували сучасні легкоатлетичні арени для проведення змагань міжнародного рівня. Серед них – голова Волиньради, засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця, який за власні кошти облаштував стадіон «Авангард», на якому нещодавно вперше за роки незалежності приймали Суперлігу з атлетичних багатоборств.

Про це розповів президент Федерації легкої атлетики України, віце-президент Національного олімпійського комітету України, перший заступник Міністра молоді та спорту України Ігор Гоцул.

З його слів, змагання такого рівня принесли не лише позитивну репутацію обласному центру Волині, а й покращили імідж держави на міжнародному рівні.
«Тут, в швецькому місті Євле, де триває молодіжний чемпіонат Європи з легкої атлетики, до мене підходила достатньо велика кількість людей зі словами подяки, вітаннями з приводу успіху, якого ми досягли під час проведення в нашому чудовому Луцьку командного чемпіонату Європи з легкоатлетичного багатоборства в Суперлізі», - зазначив Ігор Гоцул.

Однак, разом із тим, президент ФЛАУ зауважив, що був неприємно здивований спробами журналістів окремих видань очорнити спортивний захід та його організаторів, мовляв, усе це – «частина передвиборчої агітації»:

«Легка атлетика України взагалі вміє бути вдячною. Ми завжди дякуємо людям, які так чи інакше допомагають нашому виду спорту.

Але є певна категорія людей, які заслуговують на особливу подяку. В нашій країні є три людини, які власним коштом відновили або побудували легкоатлетичні стадіони.

Це президент ФК «Зірка» Максим Берьозкін з Кропивницького, який відновив стадіон «Зірка»; голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, який вклав кошти у реконструкцію стадіону «Авангард» у Луцьку; та нардеп Андрій Путілов, який збудував новий стадіон в пансіонаті Прибережному в селі Лазурне Херсонської області.

І як би не складались обставини, який би період – до, після чи під час виборів не був би в нашій державі, ми будемо дякувати цим людям за те, що вони зробили. Бо це унікальна річ, це щось неймовірне, приклад для всіх інших бізнесменів», – наголосив Ігор Гоцул.

Разом з тим, меценати, які створюють такі арени, демонструють і соціальну відповідальність. Адже прибутку ці багатовартісні проекти не приносять.

Насамкінець Ігор Гоцул ще раз від імені всіх спортсменів подякував Ігорю Палиці за його внесок в український спорт:

«Шановний Ігоре Петровичу, ми щиро дякуємо вам за те, що ви відновили цей стадіон, за те, що ви зробили для організації цього чемпіонату, за ту реконструкцію, що ви зробили безпосередньо перед чемпіонатом. Ми щиро вклоняємося вам за вашу допомогу і громадянську позицію!», – резюмував президент ФЛАУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus