USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

В НБУ пояснили, навіщо будуть збирати дані про всі карткові платежі українців

6 Червня 2023 08:58
У Національному банку України пояснили, чи збиратимуть дані про всі платежі фізичних осіб і кого це стосуватиметься.

Як заявив заступник голови Ради НБУ Василь Фурман в ефірі загальнонаціонального телемарафону, йдеться лише про юридичних осіб та підприємців, передає ТСН.

Фурман пояснив, що деякі видання перекрутили цю інформацію.

«НБУ збирає інформацію виключно в наглядових цілях», – сказав заступник голови Ради НБУ, і пояснив, що йдеться про загальну кількість людей, а не конкретних осіб.

«Не про конкретно Іванова, який, умовно, пересилає Петрову, а про кількість людей у мільйонах, один чи десять мільйонів, які пересилають. Йдеться про загальну кількість операцій. Не йдеться про те, 1000 чи 2000 грн Іванов переслав іншій людині, і вона отримала. Не йдеться про те, що ці операції будуть у майбутньому якимось чином оподатковуватися», – говорить Фурман.

Інформація збиратиметься не для подальшого оподаткування

«Це не є якоюсь, якщо йдеться про оподаткування, компетенцією Національного банку. В нас діють інші податкові органи. Якщо це буде робитися в майбутньому колись, для цього потрібно приймати відповідні зміни в чинне законодавство України», – наголосив заступник голови Ради НБУ.

НБУ цікавить виключно статистика, а не окремі перекази

«Подивимося на офіційну позицію і роз’яснення Національного банку України. Нацбанк не збиратиме інформацію про операції якоїсь конкретної фізичної особи. Нас цікавить статистика – як зростає кількість безготівкових операцій», – підсумував банкір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 6 Червня 2023 11:32
"Якщо це буде робитися в майбутньому колись, для цього потрібно приймати відповідні зміни в чинне законодавство України» а в когось є сумніви, що зеленож"пий цирк прийме необхідні закони. ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus