USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Медиків дитячої лікарні запідозрили у корупційній схемі

1 Червня 2017 16:15
Корупційна схема, коли окремі лікарі направляли пацієнтів на дороговартісне обстеження у приватну фірму, діяла в обласній дитячій лікарні. Про це заявив головний лікар Волинського обласного територіального медичного об'єднання "Обласна дитяча клінічна лікарня" Сергій Ляшенко. Каже, йому неодноразово повідомляли про подібні схеми, однак, доказів цього не було.

Відтак, сьогодні, 1 червня, в лікарні затримали представника фірми Гемо Луцьк, яка і здійснювала обстеження.

"Окремі лікарі закладу направляли пацієнтів на дороговартісне обстеження у фірму Гемо Луцьк. Хоча такі ж обстеження можна зробити в онколікарні. Обстеження - недешеві, всередньому 800-2000 грн. Кажуть, мовляв, лікарі отримували 10% від вартості обстеження", - каже головний лікар.



Відтак, сьогодні, 1 червня, зателефонувала медсестра, яка повідомила, що до кабінетів лікарів заходить незнайома жінка і про щось з ними домовляється. Жінка відмовилася представлятися, відразу зателефонувала своєму директору, останній (такий собі пан Косій) незадовго приїхав.

"У присутності близько 10 людей працівниця фірми Гемо Луцьк передала своєму директору якісь конверти. Ймовірно - кошти", - додає Сергій Ляшенко.

З його слів, він викликав правоохоронців. Медперсонал вивели, тим часом слідчооперативна група разом із представниками лабораторії зачинилась у кабінеті.

"Відкатів у лікарні не буде. Це неприпустимо, щоб хтось брав гроші з дітей", - наголосив головний лікар закладу.



Тим часом, депутат Волинської обласної ради від партії УКРОП Олександр Зінчук каже, що фірма-лабораторія знаходиться в лікарні незаконно з 2014 року. Мовляв, депутати не голосували за надання дозволу оренди, але його в міжсесійний період підписав тодішній голова обласної ради Валентин Вітер.

"Медзаклад отримав гуманітарну допомогу з Німеччини і може сам проводити відповідне обстеження. Однак, наразі немає методів, аби виселити фірму, яка отримувала відкати за діагностику", - додав Зінчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Аня Показати IP 1 Червня 2017 17:03
Америку відкрили! В дитячій лікарні на Чорновола лікар-інфекціоніст ПРИМУШУЄ здавати аналізи в Сінево. Якщо батьки відмовляються, не приймає - направляє до лікарів в інфекційну лікарню. А хто туди хоче йти???
Андрій до Аня Показати IP 1 Червня 2017 18:56
Реально наші "правоохоронці" як з іншої планети (хоча правильно з іншої бо ж обслуговуються в своїх відомчих лікарнях) В СТОМАТОЛОГІЧНІЙ ПОЛІКЛІНІЦІ ЛІКАРІ НЕ КРИЮЧИСЬ НАПРАВЛЯЮТЬ ПАЦІЄНТІВ В СВОЇ ПРИВАТНІ КАБІНЕТИ!!!! про це вже пишуть рік...
Стоматолог до Андрій Показати IP 2 Червня 2017 11:16
А шо робити?
Андрій до Стоматолог Показати IP 2 Червня 2017 11:53
думаю мордою об асвальт... за обдирання державного бютжету...
Ірма Показати IP 1 Червня 2017 17:42
А в інфекційній деякі лікарі направляють тільки в Гемо Медікал. Такі схеми кругом, не віриться, що керівництво про них не знає.
Діма Показати IP 1 Червня 2017 20:39
Система поставила українського лікаря перед вибором: або жебрак, або рекетир.
Віра Показати IP 1 Червня 2017 20:44
В пологовому будинку Луцька лікарі не приймають результатів досліджень від інших лабораторій окрім якоїсь Львівської лабораторії яка в них там ї знаходиться
тетяна Показати IP 1 Червня 2017 21:34
В Рожище теж саме!!!!
Оля Показати IP 1 Червня 2017 23:22
Ще б якось зупинили "подяку лікарям" в цій дитячій лікарні,а не лікарі обнагліли доручки!!!невспіе дитина відійти від наркозу,вони нагадують -(незабудьте віддячити )це поклади в карман гроші!!!
Оля Показати IP 2 Червня 2017 07:17
В Нововолинську те саме. Та сама фірма Гемо Луцьк поставила комп'ютерний томограф. Головний лікар Мороз заставляє лікарів направляти на ту томографію і получає за це гроші
Марта Показати IP 2 Червня 2017 19:13
Цікаво...відеозйомка жінки,що роздає гроші є,свідки є,а "состава преступления нету!!!"Вже напевно ГЕМНО МЕДІКА і міліції дала відкат!!!А те що платять лікарям це точно!!!Ляшенко молодець,проявив сміливість по відношенню до корупціонерів,і турботу по відношені до хворих діток!!!
лікар Показати IP 3 Червня 2017 13:23
Почекайте ще трохи, незабаром досвідчений лікар буде для більшості довгоочікувальним, дуже дорогим задоволенням. Будете згадувати минуле, як ломилися в лікарню, обстежувались за 1 день, оперувались за 500 гр, бігали по кабінетам без черги, тикали і ганьбили медпрацівників, цього більше ніколи не буде. Тільки по запису, одне обстеження 1 раз в 2 тижні, хто доживе до діагнозу, тому пощастило. Якщо оплата за комуналку на квартиру біля 3 тис гривень, то подумайте , кто буде оплачувати комунальні послуги, світло , обладнання 9 поверхової лікарні? ПРАВИЛЬНО - ЦЕ ВИ. Для всіх кваліфікований лікар, по оплаті буде віще рівня сучасного класного юриста,і ви будете бачити дуже рідко, бо це для вас буде дуже дорого. Ніколи вже не буде совкового ставлення, до лікаря , так що, готуйтесь. Подивіться ціни в приватних лікарнях, це економічно обрунтована вартість лікування. Тепер ЗА ВСЕ буде платити НАСЕЛЕННЯ. І забудьте про 2 - 3 тис гривень, в прайсі буде Дорого і дуже довго. ДЛЯ тих хто захоче швидко - до того самого лікаря на приватну практику, по іншим цінам. Не хворійте, бережить себе, ЛЮБІТЬ І ПОВАЖАЙТЕ УКРАЇНСЬКИХ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ. Вони теж живуть з вами в одній країні і рятують ВАС цілодобово!!!
мама Показати IP 3 Червня 2017 22:48
лікар анестезіолог,такий сивий,не раз вимагав 500 за анестезію,бо погано відійде,в мене дитина інвалід,дала,бо ще незнала 300,за наркоз бо робили мрт,після того мала чуть не померла,відняло ноги,горіти катюзі в аду,ніразу незайшов потім,тепер треба оперувати грижу,і боюся знову того негідника,ще спецом вмертвить,бо грошей немаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus