USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В обласній лікарні назвали причини великих черг на МРТ

31 Травня 2018 18:45
Волиняни нарікають на черги в обласній лікарші на магнітно-резонансну томографію. Із цього приводу головний лікар Іван Сидор пояснив, що черги дійсно великі – до трьох місяців і це пов’язано з великою кількістю пацієнтів, зокрема військовими.

Цю проблему озвучив депутат облради Валентин Кошельник під час засідання двадцятої сесії обласної ради сьомого скликання.

«Звертаюся, як президент футбольного клубу «Волинь». Була ситуація, коли гравець на тренуванні отримав серйозну травму. Ми звернувся в обласну лікарню на МРТ, але там сказали, що черга 30 днів. То як туди потрапити?» - запитав

депутат і додав, що оплату за діагностиру просили виключно готівкою.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор роз’яснив ситуацію.

«Щодо черг, то тут я нічого не можу зробити - таке МРТ одне на всю область. І дуже багато пацієнтів приходять, зокрема воїнів АТО, їх направляють з військового госпіталю, з районів, усі до нас їдуть. А одне обстеження триває близько години.

Більше того, часто буває, що МРТ виходить з ладу через перенавантаженість і нам доводиться його ремонтувати. Цього року ми вже витратили на його сервіс та закупівлю запчастин близько 450 тисяч гривень. А коштів на це обладнання ніхто не виділяє. Тому, щоб воно й надалі могло функціонувати, у нас практикується благодійна допомога. Але такого, щоб приймали тільки готівку, а в безготівковому розрахунку відмовляли – вперше чую. Такого у нас немає.

Якщо й якийсь інцидент був – то хай звернеться до мене і скаже конкретно, коли це було й хто приймав в лікарні, я розберуся. У нас ніколи з цим проблем не було», - запевняє головний лікар.

Нагадаємо, що за ініціативи Івана Сидора, біля Луцька скоро може з’явитися реабілітаційний центр для військових, рівного якому немає на заході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хохо Показати IP 31 Травня 2018 19:55
благодійність не буває примусовою! бійтесь Бога. Розкуркулити б вас. тоді не одного на область а в кожну аптеку можна поставити подібний апарат! Совість дааавно спить. а може й вмерла
Мвс Показати IP 31 Травня 2018 20:22
Коли ви нажеретесь!!!так за ці кошти ,що заробляє апарат,можна ще пару купити,порахуйте скільки людей він обслуговує в день,а процедура дуже дорога,там мільйони за рік ,де ті кошти!!!!????тільки все розкрадається!!!!!!!
Бреше Показати IP 31 Травня 2018 20:40
Є

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus